Presenetljiv vsakdanji napitek, ki pomaga odpraviti rozacejo

Če si ena izmed tistih, ki trpi za rozacejo, potem si zelo verjetno poskusila že najrazličnejše metode in kreme za njeno odpravljanje.

Stanje kože se običajno pokaže pri svetlopoltih ljudeh, starih med 30 in 50 let in nekoliko pogosteje prizadene ženske kot moške. Med izbruhom boš morda opazila rdeče, gnojne, mozoljem podobne izboklinice, ki prekrivajo območje pod očmi, na licih in okoli nosu, ki pogosto izginejo in se pozneje zopet vrnejo.

Ti je zdravnik predpisal razne kreme z antibiotiki, ki naj bi pomagale ublažiti rdečico, vendar se stanje še kar ni izboljšalo? Čeprav zelo verjetno poznaš tudi vsaj eno pijačo, ki poslabša stanje – alkohol, pa po drugi strani obstaja tudi povsem vsakdanja pijača, ki stanje rozaceje izboljša, jo celo odpravlja in tudi preprečuje njen nastanek.


ti pomaga pri rozaceji

Če imate v družini anamnezo rozaceje, potem za ljubitelje kave obstajajo dobre novice. V preteklosti so strokovnjaki menili, da je pitje vročih napitkov, kot je kava, dejavnik tveganja za to bolezen. Vendar pa je nedavna študija pokazala, da je kava pomagala zaščititi pred razvojem rdečkastega izpuščaja na obrazu.

Študija je pokazala, da so uživalci kave, ki so zaužili vsaj 100 miligramov kofeina na dan, zmanjšali tveganje za razvoj rozaceje. Tisti, ki so vsak dan v telo vnesli štiri ali več skodelic kave, so znatno zmanjšali tveganje za rozacejo. Zanimivo je, da se je izboljšanje pokazalo le pri tistih, ki so pili kavo, uživalci drugih kofeinskih pijač niso opazili enakega izboljšanja stanja kože. Raziskovalci menijo, da kava pomaga zaradi vsebnosti polifenolov.

In kaj to pomeni? Če kavo že piješ in jo imaš rada, rezultati študije zagotavljajo, da lahko s tem tudi nadaljuješ, vendar bodi previdna pri temperaturi kave in glede tega, kaj vse dodajaš v skodelico jutranjega kofeinskega napitka.

Vse pravice pridržane © 2022 Modna.si