fbpx

Presne čokoladno-kokosove ploščice z indijskimi oreščki

Veganske in brezglutenske ploščice, ki ne vsebujejo laktoze so narejene iz enostavnih in čistih sestavin, zaradi katerih po sladkanju z njimi ne boš imela slabe vesti, poleg tega pa so narejene res ekspresno hitro – v slabih desetih minutah.

Presne čokoladno-kokosove ploščice z indijskimi oreščki

Sestavine:
Za osnovo:

  • 1 1/2 skodelice neslanih indijskih oreščkov
  • 1 skodelica (brezglutenskih) ovsenih kosmičev
  • 1/4 skodelice kokosovega olja, stopljenega
  • 1/4 skodelice tekočega sladila (med, agavin sirup, javorjev sirup)
  • ščepec soli

Za čokoladni preliv:

  • 1/4 skodelice tekočega sladila (med, agavin sirup, javorjev sirup)
  • 1/4 skodelice kokosovega olja, stopljenega
  • 1/2 skodelice presnega kakava v prahu
  • 2 jedilni žlici kokosovih lističev
  • nekaj ščepcev soli
Presne čokoladno-kokosove ploščice z indijskimi oreščki
(Dishing Out Health)

Priprava:

1. Za osnovo: V multipraktik stresi indijske oreščke in miksaj 2-3 minute. Vsakih 30 sekund mikser ustavi in postrgaj dol stranice. Oreščke miksaj toliko časa, da nastane pasti podobna zmes.
2. Dodaj ovsene kosmiče, kokosovo olje, tekoče sladilo in ščepec soli ter ponovno miksaj 2-3 minute (vmes po potrebi postrgaj stranice).
3. S peki papirjem obloži pekač velikosti 20 x 20 cm in ga nežno posprejaj z oljnatim sprejem proti prijemanju. Maso iz multipraktika preloži na peki papir, jo enakomerno razporedi po pekaču in pritisni ob dno.
4. Za čokoladni preliv: V večji stekleni merilni skodelici ali posodi z metlico zmešaj tekoče sladilo, stopljeno kokosovo olje in kakav v prahu. Mešaj toliko časa, da nastane gladka zmes. Prelij preko osnove in s lopatico enakomerno razmaži. Na koncu posuj po vrhu kokosove lističe in malo soli.
5. Postavi v zamrzovalnik za 1 uro ali v hladilnik za 3 ure. Shranjuj v hladilniku v neprodušno zaprti posodi do 1 tedna.