Presno sladkanje: Ananasova ‘cheesecake’ torta

Veganska, presna, brezglutenska, enostavna in slastna torta s tropskim pridihom!

Osvežilna, sočna in lahka ‘skutina’ torta se še posebej prileže v vročih poletnih dneh. Kombinacija ananasa in kokosa ustvari okus tropske piña colade. Slastna torta je 100% veganska in naravna, zato si lahko brez slabe vesti privoščiš kos (ali pa dva!).

Ananasova ‘cheesecake’ torta

Sestavine:
Za podlogo:

  • 250 g datljev
  • 130 g brezglutenskih ovsenih kosmičev
  • 90 g suhega nastrganega kokosa
  • 1 čajna žlička javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • ščep soli

Srednja plast:

  • 260 g svežega ananasa

Krema:

  • 250 g indijskih oreščkov, namočenih in odcejenih
  • 250 g ananasa
  • 160 g javorjevega sirupa (ali agavinega)
  • 100 g kokosovega olja, stopljenega
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • sok 1/2 limone

Okras (neobvezno):

  • rezine ananasa
  • ananasova krona (oprana)
  • kokosovi lističi
  • nastrgan kokos
Presno sladkanje: Ananasova 'cheesecake' torta
(The Little Blog of Vegan)

Priprava:

Za podlogo:
1. Okrogel pekač obloži s peki papirjem.
2. Odstrani peške iz datljev in jih stresi v multipraktik ter zmiksaj skupaj z ovsenimi kosmiči, kokosom, javorjevim sirupom, vanilijevim ekstraktom in soljo.
3. Zmes stresi na peki papir in jo lepo razporedi po dnu pekača.
4. Na podlogo položi kose svežega ananasa.

Za kremo:
5. Odcedi indijske oreščke in jih stresi v blender skupaj z ananasom, javorjevim sirupom, stopljenim kokosovim oljem, vanilijevim ekstraktom in limoninim sokom.
6. Na visoki hitrosti miksaj 5 do 8 minut oziroma dokler ne nastane gladka zmes.
7. Kremasto zmes prelij po vrhu podloge z ananasom in postavi pekač v zamrzovalnik za vsaj 2-4 ure (najbolje čez noč), da se torta popolnoma strdi.
8. Torto pred serviranjem za 10 do 15 minut postavi na sobno temperaturo. Postrezi z rezinami ananasa, kokosom,…

Presno sladkanje: Ananasova 'cheesecake' torta
(The Little Blog of Vegan)