Pričeli z gradnjo največje proizvodnje linije za CLT na svetu

»V teh dneh pričenjamo z montažo za največjo proizvodnjo križno lepljenih plošč na svetu. Ta bo v Avstriji. Delamo jo za podjetje Mayr-Melnhof Holz. V teh povezanih proizvodnih linijah bodo naši stroji,« je poudaril Gregor Ledinek, direktor podjetja Ledinek Engineering, ki je najbolj celovit in kompleten proizvajalec linij za izdelavo križno lepljenih plošč, lepljenih nosilcev in konstrukcijskega lesa na svetu. Izdelujejo celovite proizvodne linije za obdelavo masivnega lesa. Njihove stranke s temi stroji izdelajo sestavne dele za hiše, bloke, stolpnice, hale in podobno.

Sestavljena oprema in stroji, ki so se izdelali v podjetju Ledinek Engineering, bodo prepeljani v skladišče zraven velike proizvodne hale. Nato se bodo komponente proizvodne linije pričele postavljali na predvidna mesta v hali, montaža pa bo predvidoma trajala skozi vso leto.

»Izjemno smo ponosni, da smo v dobrem letu dni uspeli pripraviti vse za gradnjo največje tovrstne proizvodnje na svetu. To je velik dosežek ne samo za naše podjetje, ampak tudi nasploh za našo branžno po vsem svetu,« je dodal direktor podjetja Ledinek Engineering.

Pričeli z gradnjo največje proizvodnje linije za CLT na svetu
Podjetje Ledinek pričelo z gradnjo največje proizvodnje linije za CLT na svetu

Zaključili so tudi enega od njihovih največjih projektov v zadnjem času, in sicer linijo za CLT v Nemčiji. Tam so dokončno uspešno predali kompletno CTL linijo podjetju Ante. Pred prevzemom je bil uspešno opravljen test kapacitete linije.
Izdelovali bodo strešne elemente, večje javne objekte, pa tudi večnadstropne bivalne enote. »Projekt sedaj v celoti deluje. Naša oprema omogoča 100-odstotno proizvodnjo,« je izpostavil Gregor Ledinek.

Ponašajo pa se tudi še z zelo velikim projektom na Švedskem, in sicer za švedsko podjetje Södra. »Izdelujemo prav tako veliko tovarno s podobnimi proizvodnimi linijami. Povrh vsega je to že druga linija za CLT, ki je bistveno večja od linije zmontirane pred tremi leti.

To bo največja tovrstna tovarna na Švedskem,« je zaključil direktor podjetja Ledinek Engineering.

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering ima 29-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in patenta. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.