Primerjava: GARNIER Micelarni vodici

Že od nekdaj zagovarjam redno čiščenje kože zjutraj in zvečer. Pred leti sem za čiščenje uporabljala zgolj čistilne gele, od kar pa so na voljo micelarne vodice, popolnoma prisegam nanje. Ok, priznam, gel še vedno uporabim zvečer za odstranjevanje ličil, vendar nato vedno nadaljujem še z micelarno vodico, saj imam potem boljši občutek, da je koža res popolnoma čista in pripravljena na nadaljnjo nego s tonikom in serumom ali kremo. Zjutraj ni potrebe po gelu, zato si obraz vedno očistim z vatko in micelarno vodico, nadaljujem s tonikom in zaključim s kremo z zaščitnim faktorjem, če imam opravke in vem da bom dan preživela zunaj.

Do danes sem porabila zagotovo že vsaj pet stekleničk GARNIER Micellar Cleansing Water za Sensitive Skin z roza pokrovčkom (poleg še nekaj drugih, ki sem jih iz radovednosti pač morala sprobati 🙂 ), ki je namenjena občutljivi koži, kakršno definitivno imam, je pa hkrati tudi mešana z mastno T-cono (čelo, nos in brada) ter normalnimi lici. Ne prenese izdelkov, ki imajo tudi najmanjši potencial komedogenosti (mašenje por), saj me takoj kaznuje z izbuhlim rdečkastim stvorom oz. mozoljem ali več njih. Teh si pa nobena od nas ne želi, a ne? 😉 Torej, da se vrnem k roza micelarni vodici. Je res zelo nežna, a hkrati odstrani vso umazanijo. Ličila sem odstranjevala z njo samo enkrat in lahko trdim, da jih odstrani, vendar sem porabila tri vatke (ok, mogoče sem pretiravala in bi bili dve popolnoma dovolj, vendar ne morem iz svoje kože, želim biti sigurna, da ni popolnoma nič ostankov ličil na moji koži), kar se mi je zdelo iz ekološkega vidika malo preveč, zato ličila, kot rečeno, najprej odstranim z gelom. Vonj micelarne vodice je nevtralen, primeren tudi za tiste, ki jih dišave v izdelkih motijo, saj ne vsebuje parfuma. Cena je zelo ugodna, za 400 ml boste zanjo odštele okoli 5€. Torej, roza micelarna vodica dobi z moje strani same pohvale.

Nekaj tednov nazaj, sem v hipermarketu nakupovala prehrano in ker mi moja firbčnost ne da miru, sem se morala sprehoditi tudi med policami z lepotnimi izdelki, če je slučajno kaj novega. Poglej, poglej, zraven roza Garnier micelarne vodice se na novo bohoti še modra različica! Po hitrem pregledu sestavin GARNIER Pure Active Micellar Cleansing Water za Combination to Oily Sensitive Skin, sem opazila, da je edina (!) razlika med modro in roza zgolj alkohol na 4. mestu pri modri. No ja, nisem ravno navdušena nad alkoholom v kozmetiki, ampak naj ji bo, ker me je roza popolnoma očarala, dam priložnost tudi tej. Doma sem jo odprla in moram priznati, da se je alkohol kar pošteno zavohal. “Alkoholni” problem preprosto rešim tako, da izdelek na polički pustim odprt nekje 5 minut, da alkohol malo izhlapi. Moj prvi test modra micelarna prestane že isti večer, ko z njo odstranim še zadnje ostanke ličil. Nalogo super opravi, glede tega sta roza in modra popolnoma enako učinkoviti. Zvečer druge razlike nisem opazila. Zjutraj je prišlo na vrsto drugo testiranje: koliko časa bo moja koža brez ličil ostala matirana. Koža je po njej ostala brez mastnega sijaja precej dlje, saj se mi po roza micelarni koža začne svetiti že po eni uri, pri tej pa šele po treh. Tudi ličila ostanejo matirana dlje, če za čiščenje kože predhodno uporabim modro micelarno za mešano kožo (v obeh primerih sem uporabila isti tonik isto kremo in isti puder). Tudi ta nima posebnega vonja, zgolj nežni vonj po čistem, saj ne vsebuje parfuma. Cena je okoli 5€ za 400 ml, kar naj bi zadosotovalo za 200 uporab (sama se nisem še spravila k štetju, mogoče iz firbca enkrat v prihodnosti 😉 ).

Če bi se morala odločiti za eno od njiju, bi se verjetno za modro, saj mi ohranja kožo matirano malenkost dlje, kar je pri meni ena izmed najvišjih prioritet pri lepotnih izdelkih (poleg nekomedogenosti).