fbpx

Princ Harry prvič o diagnozi raka svojega očeta kralja Charlesa

Princ Harry prvič komentiral diagnozo raka svojega očeta kralja Charlesa.

39-letni vojvoda suseški je o svojem očetu spregovoril v novem intervjuju za Good Morning America, ki je bil predvajan v petek, 16. februarja zjutraj.

Harryja je intervjuval Will Reeve, sin pokojnega igralca Supermana Christopherja Reeva. Vprašal ga je o njegovi takojšnji reakciji, ko je izvedel, da ima njegov oče raka.

“Takoj ko sem lahko, sem skočil na letalo in ga šel pogledat,” je rekel Harry. “Poglejte, rad imam svojo družino. Hvaležen sem, da sem se lahko usedel na letalo, ga šel obiskat in preživel čas z njim.”

Harry pravi, da upa, da bo kmalu spet videl očeta. Svojega očeta ni osebno videl vse od kronanja maja 2023.

“Imam načrtovana druga potovanja, ki me bodo popeljala skozi Združeno kraljestvo ali nazaj v Združeno kraljestvo, zato se bom ustavil in videl svojo družino, kolikor bom lahko,” je dejal.

Harryja je tudi vprašal, ali verjame, da bo bolezen kralja ponovno združila njegovo družino sredi razdora s princem Williamom.

“Ja, prepričan sem,” je rekel Harry, preden je vprašanje vrnil družinam športnikov Invictus Games. Dodal je: “V vseh teh družinah vsakodnevno opažam, da se spet združuje moč družinske enote. Torej, ja, mislim, da vsaka bolezen, vsaka bolezen združi družine. To vidim znova in znova in to me zelo veseli.”