Razkrito, kako Taylor Swift preprečuje, da njeni plesalci ne razkrivajo njenih novih pesmi

Z internetom imajo glasbeniki zelo težko delo prikriti svoje pesmi pred javnostjo, preden so te uradno izdane. Večja kot je zvezda, več ljudi se trudi zaslužiti s tem, da bi se dokopali do še neobjavljenih skladb, zato morajo biti glasbeniki včasih kar precej ustvarjalni. Taylor Swift se je za ohranjanje skrivnosti nove glasbe domislila zelo genialnega načina.

Taylor je eno najbolj prepoznavnih imen v pop industriji, zaradi česar so njene skladbe velika tarča že ko so v produkciji. In prav zaradi tega je Taylor še posebej previdna. Ampak kako skriti glasbo, medtem ko s soplesalci snemaš glasbeni video? Swiftova ima preprosto rešitev: pesmi ne dovoli slišati nikomur na snemanju.

V videu iz zakulisja snemanja videospota “End Game” z njenega albuma Reputation lahko večinoma vidimo samo Eda Sheerana in Taylor, medtem ko se družita in norčujeta drug iz drugega. Najbolj zanimiv del videa pa je, ko pridejo na snemanje njeni plesalci in je razkrito, da plešejo brez glasbe.

“Zares moram povaliti svoje plesalce,” pravi. “Ker so se pretvarjali, da igra glasba, čeprav je ni.” Pop pevka nato razpre dlan in pokaže majhne slušalke: “Te imam v ušesih. Plesali so na metronom. To je neverjetno težko delo.”

Če ne veš, kaj je metronom, so to v bistvu le zvočni znaki, ki se prilagajajo ritmu pesmi, tako da lahko vsi ostanejo usklajeni in plešejo v ritmu.