Varna, učinkovita in preizkušena prehranska dopolnila za vitalen videz

Se soočate s stresnim vsakdanjikom? Izpuščate redne in zdrave obroke ter posegate po energetsko prazni hrani? Pogosto izpuščate telesno aktivnost zaradi pomanjkanja časa?  Imate vse manj časa zase in za nego svojega telesa? Niste zadovoljni s svojim videzom in si želite zmanjšati gube? Če imate tudi vi težave s pusto in nagubano kožo, pomanjkanjem sijaja, tankimi in lomljivimi lasmi ter krhkimi nohti, obstaja velika verjetnost, da vam primanjkuje kolagena, katerega vlakna so glavni gradniki medceličnega prostora vezivnih tkiv. Poleg zadostnega pitja vode, zdrave prehrane in negovanja kože od zunaj, vam bo na poti do vitalnega videza pomagala tudi kakovostna prehranska dopolnila, ki bodo nahranila vašo kožo, lase in nohte od znotraj. Medex priporoča uporabo kolagena, veganskih lepotnih dopolnil ali ceramidov.

Linija Medexovih patentiranih prehranskih dopolnil je učinkovita in varna - Modna.si
Linija Medexovih patentiranih prehranskih dopolnil je učinkovita in varna

Koža je največji organ in čutilo hkrati, saj predstavlja 15 % naše telesne teže. S površino 2 m2 varuje vse druge organe v telesu. Pri njenem negovanju nam bo v veliko pomoč kakovostna prehranska dopolnila, ki jo bodo nahranili od znotraj. Poznamo več vrst kolagena, običajno pa ga uživamo v obliki prehranskih dopolnil. V raznovrstni ponudbi pa niso vsi enako učinkoviti in enako varni. Priporočamo vam uporabo patentiranih oblik kolagena s klinično dokazano učinkovitostjo, ki ga lahko telo učinkovito absorbira. V primeru, da so kolagenu dodane še druge sestavine, dobro preučite njihovo združljivost, saj je pomembno, da sinergija med njimi omogoči njihovo večjo učinkovitost.

Za boljšo elastičnost kože, zmanjšanje gub in zdrave lase ter nohte

Medexova kolagen linija - Modna.si
Medexova kolagen linija

Hidrolizirani kolagen ribjega izvora Naticol® klinično dokazano zmanjšuje gube, izboljša čvrstost in elastičnost kože, medtem ko hkrati tudi ohranja zdrave lase in nohte. Postopno upadanje količine hilauronske kisline povzroči, da koža postane suha in upadla, zato so kolagenu dodali še elastin, hilauronsko kislino, vitamine in minerale, ki koži dajejo elastično strukturo in oporo. Medexovo linijo kolagenov za lepo kožo, lase in nohte polega Kolagen lifta v tekočini dopolnjujejo še Kolagen lift v prahu, ki je prav tako ribjega izvora z dodanim vitaminom C. Temu se pridružujejo še Kolagen lift raztopina v stekleničkah govejega izvora s hialuronsko kislino in niacinom, Kolagen v prahu z vitaminom C in vegetarijanski Kolagen Q+ v kapsulah iz membrane jajčne lupine s koencimom Q10, vitaminom C in minerali lepote.

Navdušuje tudi Medexova linija veganskih lepotnih dopolnil

Namesto kolagena lahko uporabljate tudi MSM (metil sulfonil metan), ki je organski vir žvepla, katerega s prehrano običajno ne zaužijemo dovolj. MSM je namenjen tudi veganom oziroma tistim, ki se izogibajo kolagenu in drugim prehranskim dopolnilom živalskega izvora. Medexova izdelka MSM + beauty minerals v prahu in MSM lift + Q10 v tekočini vsebujeta patentirani OptiMSM®, najčistejši MSM na trgu, ki je pridobljen s postopkom destilacije. Izdelek klinično dokazano prispeva k zmanjšanju gub, izboljšanju čvrstosti in elastičnosti ter hidraciji kože. MSM z dodanimi lepotnimi minerali v prahu poleg patentiranega OptiMSM® vsebuje še vitamin C ter minerale lepote, selen, cink, baker in organsko obliko silicija, ki skrbi za zdravo kožo, hrustanec, kosti in vezivna tkiva ter sodeluje pri številnih biokemijskih reakcijah.

Na voljo je tudi Medexova linija veganskih lepotnih dopolnil - Modna.si
Na voljo je tudi Medexova linija veganskih lepotnih dopolnil

Ceramidi – nova črna med lepotnimi prehranskimi dopolnili

Ceramidi so telesu lastne maščobne molekule, ki so v vrhnji plasti kože in zapolnjujejo prostore med korneocitami, mrtvimi celicami, ki nastanejo iz celic povrhnjice in tvorijo roženo plast kože ter jo ščitijo pred mehanskimi, kemičnimi in mikrobiološkimi poškodbami. Pomanjkanje ceramidov povzroči suho in srbečo kožo, občutek zategovanja kože, raskavost in gubice. Medexove kapsule Ceramidi poleg rastlinskih ceramidov CeramosidesTM vsebujejo še vitamine A, C in E. Klinične študije so pokazale njihovo učinkovitost že v 15 dneh z dokazano manjšimi gubami ter povečano vlažnostjo in elastičnostjo kože.

Učinkovitost izdelkov je potrjena s kliničnimi študijami

Prehranska dopolnila - Modna.si
S prehranskimi dopolnili boste svojo kožo, lase in nohte nahranili od znotraj (Foto: Shutterstock)

Prvi Medexovi kolageni so na tržišče prišli pred dobrim desetletjem, ko je bil v obliki prehranskega dopolnila še dokaj nepoznan. Od takrat so na trg plasirali več vrst kolagenov za kožo, lase, nohte, ki lahko služijo tudi kot podpora hrustancu ter kostem v sklepih. Njihovi izdelki vsebujejo le patentirane sestavine, katerih učinkovitost je potrjena s kliničnimi študijami in vsebujejo učinkovine z najvišjo možno biorazpoložljivostjo.