Razkrito, kakšno vrednost draguljev bo nosil kralj Charles med kronanjem

Kralj Charles bo uradno okronan na veliki slovesnosti.

73-letni član kraljeve družine, ki je prevzel vlogo kralja po tem, ko je septembra umrla njegova mati kraljica Elizabeta, se bo prihodnje leto udeležil slovesnosti kronanja.

Preberi si tudi:
Kraljica Elizabeta II.

Umrla kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II., ki je aprila letos dopolnila častitljivih 96 let, je umrla. Tragično novico je potrdila kraljeva družina. Palača je pred kratkim potrdila, da je njeno zdravstveno…

Razkrito je bilo, kdaj točno se bo kronanje zgodilo ter tudi vrednost draguljev, ki jih bo nosil.

Kralj Charles III. naj bi bil okronan 6. maja 2023 na slovesnosti v cerkvi Westminster Abbey, so sporočili britanski uradniki.

Kraljevo kronanje bo vsebovalo kronansko regalijo, del kronskih draguljev, ki so jih vsa leta uporabljali pri kronanjih – in ocenjena vrednost draguljev te bo verjetno šokirala.

Kralj Charles bo nosil skoraj 4 milijarde dolarjev vredno kronansko regalijo!

Kronanska regalija vključuje krono sv. Edvarda, suvereni prstan, cesarsko državno krono, suvereno žezlo z golobom, suvereno žezlo s križem, suvereno kroglo, zlato ampulo, ostroge in daritveni meč, vse okrašeno z dragimi kamni, kot so diamanti, safirji, rubini in biseri.

Na kroni sv. Edvarda, ki je težka 2 kilograma in zaradi teže ni bila nošena že 200 let, bo tudi najdražji diamant na svetu – Cullinan, ki ima kar 530 karatov, njegova vrednost pa je ocenjena na skoraj 440 milijonov evrov.

Preberi si tudi:
Camilla, kralj Charles, princ William, Kate Middleton - Modna.si

Zakaj danes vsi govorijo o novem portretu kraljeve družine

Kraljeva družina je nedavno izdala nov portret in pritegnila veliko pozornosti! Kralj Charles in njegova žena Camilla, sta pozirala poleg princa Williama in njegove žene Kate Middleton. Fotografija…