Razkrivamo: Zakaj so poceni kreme za obraz boljše od dražjih

Lepotni izdelki se izjemno razlikujejo med seboj, sploh ko je govora o cenah. Od le nekaj evrov do več sto evrov vrednih krem je precej težko vedeti, katera je dejansko vredna svojega denarja.

Lepotni izdelek za obraz, za katerega se ti nikakor ne splača odšteti veliko denarja? Vlažilna krema.

Ampak, zakaj? Glavni namen vlažilne kreme je narediti pregrado na povrhnjici kože in preprečiti njeno sušenje. Torej, medtem ko so dražje kreme z eksotičnimi sestavinami vsekakor privlačne, bo klasična vlažilna krema iz drogerije povsem zadovoljivo opravila svoje delo (tudi pevka Beyoncé je razkrila, da je njena najljubša krema za obraz, ki jo redno uporablja, cenovno zelo ugodna drogerijska krema Aquaphor in moraš priznati, da njena koža izgleda več kot odlično!).

Za kateri izdelek pa se potem splača odšteti nekoliko več denarja? Edini izdelek, v katerega bi dejansko investirati nekoliko več denarja, je serum. Vsebuje najbolj koncentrirano količino aktivnih sestavin, ki dejansko prodrejo v kožo in se spopadajo s kožnimi težavami, kot so kožni madeži in čvrstost. Serum vedno nanesi takoj po čiščenju obraza (ali po toniku, če ga uporabljaš), za maksimalne koristi pa ga nato zapečati v kožo z vlažilno kremo.

Voila – yin in jang ohranjanja čvrste kože!