To so razlogi, zakaj ne dosegaš zastavljenih ciljev

In kako prenehati iskati opravičila zanje…

Določanje ciljev ni lahko delo. Doseganje zastavljenih ciljev? Ja, to pa je še veliko težje. Sledi šest razlogov, ki ti konstantno preprečujejo, da bi opravila vse stvari.

Ciljev ne vkomponiraš v svoj urnik
Pomisli malo: če ne boš dejansko namenila nekaj časa določenemu zastavljenemu cilju, ga definitivno tudi ne boš dosegla. Preverjena tehnika, kako najdeš čas? Ugotovi, kdaj je tvoja zlata ura in se loti dela.

Nisi še spregovorila o svojih ciljih
Preprosto stvari povej naglas: “Rada bi izgubila 5 kilogramov.” V trenutku, ko boš osebo s katero preživiš največ časa seznanila s svojim planom in željami, ti bo lahko priskočila na pomoč in pomagala doseči cilj.

Tvoji cilji niso merljivi
Ta mesec bi rada privarčevala nekaj denarja, ampak dokler ne boš določila točnega zneska (na primer 100€), je precej nemogoče slediti napredku (ali si naredila kakšen korak bliže zastavljenemu znesku).

Lotevaš se preveč projektov naenkrat
To je precej pogosta napaka. Najslabše, kar lahko narediš je, da se vseh stvari lotiš naenkrat. Na ta način verjetno ne boš dosegla niti enega zastavljenega cilja, zato se stvari raje lotevaj postopoma, ker ti življenje ne bo nikamor ušlo!

Dopuščaš drugim, da te spravijo z začrtanih poti
Tvoja najboljša prijateljica te spodbuja, da spiješ še en kozarček vina, čeprav ti dobro veš, da si spila že dovolj. Bodi močna – in zapomni si, da je povsem OK (in ti nič ne bo zamerila), če jo zavrneš.

Dvomiš vase
Strah pred neuspehom ti samo škoduje. In čeprav se sliši zelo klišejsko, pa je še veliko slabše, če nikoli sploh ne boš poskusila. Majhni koraki.