fbpx

Razvili očala, ki naj bi popravila ali zaustavila kratkovidnost brez operacije

Ljudje, ki trpijo za kratkovidnostjo, bodo dobili priložnost, da odpravijo težavo in to kar brez operacije.

Najpogostejša oblika kratkovidnosti se imenuje aksialna kratkovidnost, kjer je prizadeto oko bolj ovalne oblike po dolžini, ker se preveč osredotoča na stvari blizu njega. Povsem naravno je, da ko se človeku slabša vid na daljavo, se bolj zanaša na vid na blizu in stanje se le slabša in slabša.

Podjetje Kubota Pharmaceutical obljublja nekaj izjemnega v obliki posebej zasnovanih očal, ki naj bi odpravila učinke kratkovidnosti.

Kar naredijo očala Kubota Glass, je, da mrežnico osvetlijo z nekaj zelo majhnimi lučmi, s čimer simulirajo zamegljenost na kratki razdalji, zaradi česar oko prisilijo, da se osredotoči dlje naprej in pri tem prevzame pritisk aksialne deformacije zrkla. To je nekako tako, kot so nekateri ljudje poročali o izboljšanju svojega vida s tehnologijo VR, le da je veliko bolj izpopolnjeno.

Še vedno je potrebno dolgoročno testiranje, da bi natančno ocenili, kako učinkovita so očala Kubota Glass, vendar so dosedanje študije že pokazale, da so učinkovita vsaj pri zaviranju napredovanja kratkovidnosti.

Slaba novica pri vsem tem pa je, da so zaenkrat izdelali le 20 očal, ki se prodajajo le na Japonskem, cena pa znaša 5.700 eur. To je le poskusni zagon, saj si v podjetju prizadevajo za veliko povpraševanja po očalih.

Preberi si tudi:
Kako pravilno obesiti rolico papirja

Kako pravilno obesiti rolico papirja

Pozor! Z narobnim obešanjem lahko v telo vneseš neželene bakterije. Obstajata dva načina, kako obesiti toaletni papir: 1) NAD – tako da je začetek rolice papirja na zgornji…