Rdeč pulover princese Diane z ovcami podira rekorde! Prodan je bil za 1,1 milijona dolarjev

Po garderobi princese Diane še vedno ostaja veliko povpraševanja – njen slavni rdeč pulover z belimi ovcami in eno črno ovco je bil pravkar prodan najboljšemu ponudniku za več kot 1,1 milijona dolarjev, s čimer je postal najdražji pulover na svetu.

Na Sothebyjevi dražbi “Modne ikone” se je pretekli četrtek zgodila prava licitacijska vojna za slavni rdeče-beli pulover. 15-minutna bitka se je končala s 44 ponudbami, ki so dvignile ceno s 190.000 ameriških dolarjev na kar 1.143.000 ameriških dolarjev.

Princesa Diana je prvič oblekla pulover že davnega leta 1981 in s tem pomagala oblikovalcem, ki so ustvarili oblačilo, britanska znamka Warm & Wonderful, da je eksplodirala v priljubljenosti, potem ko je bila fotografija članice kraljeve družine objavljena na prvi strani časopisa.

Zmagovalec dražbe je za to ceno prejel Dianini ovčji pulover in dve pismi iz Buckinghamske palače, ki ju je v Osborne leta 1981 poslal princesin tiskovni sekretar.

Prodajna cena 1,143 milijona dolarjev je skoraj podvojeni prejšnji rekord za najdražje prodano oblačilo princese Diane. Žametna obleka, ki jo je nosila za kraljevi portret, je bila v začetku tega leta prodana za 604.800 dolarjev.

Preberi si tudi:
TAKO bi princesa Diana izgledala danes, če bi bila še živa

TAKO bi princesa Diana izgledala danes, če bi bila še živa

Princesa Diana bi 1. julija praznovala svoj 59. rojstni dan. Ampak čeprav je ni več med nami, se njena zapuščina nadaljuje prek sinov, princa Williama in princa Harryja…