fbpx

Recept: Beljakovinsko testo za pizzo iz kvinoje (samo 5 sestavin!)

Ljubiteljice pice, pozor! Predstavljamo testo za pico, ki vsebuje ogromno beljakovin, je izjemno zdravo in hranilno, poleg tega pa je narejeno le iz 5-ih povsem običajnih sestavin in kar v multipraktiku.

Beljakovinsko testo za pizzo iz kvinoje

Sestavine:

  • 3/4 skodelice nekuhane kvinoje
  • 1/4 skodelice vode
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja

Priprava:

1. Kvinojo dobro operi.
2. Oprano kvinojo stresi v skledo in jo prelij z vodo (segati mora dober centimeter nad kvinojo). Naj se kvinoja namaka čez noč (oziroma vsaj osem ur).
3. Pečico segrej na 220°C.
4. Kvinojo dobro operi in odcedi. Stresi jo v multipraktik skupaj z 1/4 skodelice vode, soljo in pecilnim praškom.
5. Miksaj približno 2 minuti, da nastane gladko testo.
6. Okrogel pekač premera 20 ali 23 cm obliži na dnu s peki papirjem (izreži krog) in nanj nanesi olje.
7. Na namaščen peki papir zlij testo in ga enakomerno razporedi.
8. Postavi v pečico in peci 15 minut. Nato testo previdno obrni in peci še nadaljnjih 5 minut.
9. Vzemi iz pečice in po želji obloži pico. Postavi v pečico še za 10 minut, da se spečejo še dodatki na pici.
10. Ohladi, nareži in postrezi.

(Vir: Oatmeal With A Fork)