Recept: Cimetovi jabolčni obročki iz zračnega cvrtnika

Cimetovi jabolčni obročki iz zračnega cvrtnika so enostaven način za hiter in zdrav prigrizek.

Cimetovi jabolčni obročki iz zračnega cvrtnika

Sestavine:

  • 4 velika jabolka
  • 1 skodelica moke
  • 2 jedilni žlici eritritola
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1 veliko jajce, stepeno
  • 3/4 skodelice mleka

Za posip:

  • 1/2 skodelice eritritola
  • 1/2 čajne žličke cimeta

Priprava:

1. Zračni cvrtnik segrej na 190°C.
2. Naredi jabolčne obročke: jabolka olupi, izdolbi sredico, nato pa jih nareži na kolobarje.
3. V srednje veliko skledo dodaj moko, eritritol in cimet. Zmešaj. Postavi na stran.
4. Jajce stepi in vlij v plitvo posodo. Vmešaj mleko. Mešanici moke dodaj jajčno mešanico in premešaj.
5. V drugi plitvi posodi zmešaj eritritol in cimet za posip.
6. Jabolčne obročke najprej potopi v testo in počakaj, da ovečna masa odteče stran. Nato obročke pomoči v posip. Pripravljene polagaj na peki papir.
7. Dno košare v cvrtniku temeljito posprejaj z oljnim sprejem.
8. Obročke položi na dno cvrtnika tako, da se med seboj ne dotikajo.
9. Rezine jabolk na hitro posprejaj z oljnim sprejem in jih peci v cvrtniku 5 minut.
10. Zračni cvrtnik odpri in obročke obrni. Peci jih še nadaljnje 2 do 3 minute oziroma dokler jabolka ne izgledajo pečena.
11. Vzemi iz cvrtnika in počakaj 10 minut, da se ohladijo.
12. V nepredušno zaprti posodi jih lahko shranjuješ 2 dneva.

(Vir: Daily DIsh Recipes)