Recept: Čokoladni bananin kruh s kremo
Bogata čokoladna štručka je napolnjena s plastjo kremastega nadeva iz kremnega sira.
Ničkolikokrat si med karanteno spekla klasičen bananin kruh. Pa si kdaj posmislila, da bi ga nekoliko posodobila in naredila bolj kot sladico? Še vedno zdrav bananin kruh lahko obogatiš s kakavom, vmes pa dodaš kremni sir. Njam!
Čokoladni bananin kruh s kremo
- 2 skodelici banane
- 2 1/2 čajni žlički ekstrakta vanilije
- 1 jedilna žlica belega ali jabolčnega kisa
- 1/4 skodelice olja ali mleka po izbiri
- 2/3 skodelice čistega javorjevega sirupa, medu ali agavinega sirupa
- 1 3/4 skodelice pirine, bele ali ovsene moke
- 1/2 skodelice + 2 jedilni žlici presnega kakava v prahu
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 3/4 čajne žličke pecilnega praška
- 3/4 čajne žličke soli
- neobvezno: 1/2 skodelice čokoladnih kapljic
Kremni nadev:
225 g kremnega sira
1/3 sladkorja v prahu ali eritritola
3 1/2 jedilne žlice koruznega škroba
Priprava:
1. Kremni sir postavi na sobno temperaturo.
2. V blenderju ali multipraktiku zmiksaj sestavine za kremo v gladko zmes. Postavi na stran.
3. Pečico segrej na 175°C.
4. Pekač velikosti 22 x 12 cm namasti s kokosovim oljem ali maslom.
5. V skledi z vilico najprej zmešaj vse mokre sestavine za kruh: banane, vanilijo, jabolčni kis, mleko in sirup. V drugi skledi zmešaj suhe sestavine: moko, kakav, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol.
6. Mokre sestavine zlij k suhim in premešaj z lopatico.
7. Približno 2/3 mase zlij v pekač, preko razporedi kremni nadev, ki ga prekrij s preostalo maso za bananin kruh.
8. Po želji po vrhu potresi čokoladne kapljice.
9. Postavi v pečico in peci 50 minut, nato izklopi pečico in pusti kruh v njej še 10 minut. Po 60-ih minutah ga vzemi iz pečice.
10. Počakaj, da se kruh ohladi, nato pa ga razreži.
(Vir: Chocolate Covered Katie)