Recept: Domače vegansko maslo
Profimedia
Kremasto in masleno maslo, primerno za namaze in peko!
Ti je zadišal popečen kos kruha z maslom, ti pa si občutljiva na laktozo? Ali pa se iz kakršnegakoli razloga izogibaš njenemu uživanju? Danes ti predstavljamo recept za domače vegansko maslo, ki je zelo enostavno za pripravo in narejeno iz le nekaj sestavin.
Domače vegansko maslo
Sestavine:
- 1 skodelica (240 ml) rafiniranega kokosovega olja; stopljenega
- 2 žlice kanolinega/sončničnega olja (mora biti olje nevtralnega okusa)
- 1/3 skodelice (80 ml) nesladkanega sojinega ali mandljevega mleka
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
- 1 čajna žlička prehranskega kvasa (nutritional yeast)
- ščepec kurkume
- 1/2 čajne žličke soli
Priprava:
1. V blender zlij kokosovo olje skupaj s kanolinim oljem.
2. V posodico z mandljevim ali sojinim mlekom zlij jabolčni kis in premešaj, da nastane pinjenec, ki ga zdaj zlij v blender.
3. Dodaj prehranski kvas, ščepec kurkume in sol.
4. Dobro zmiksaj, da nastane gladka masa.
5. Zlij v posodo za maslo in postavi v hladilnik, da se strdi.
6. Uporabi kot običajno maslo.