Recept: Hitri, enostavni, zdravi in mehki piškoti s čokolado

Tako enostaven recept, da bodo te piškote lahko naredili tudi otroci!

December je čas, ko pečica gori bolj pogosto kot v kateremkoli drugem mesecu v letu. Od peke mesa, prilog do potic in piškotov. Če si ljubiteljica enostavnih receptov, ki so po vrhu vsega tudi zdravi in narejeni 1, 2, 3, potem boš navdušena nad receptom, ki ga je ustvarila uporabnica Youtuba Sarah’s Day. S svojim skoraj 4-letnim sinom sta skupaj spekla mehke piškote s čokolado, ki ne vsebujejo rafiniranih sladkorjev, slabih maščob in glutena.

Mehki piškoti s čokolado

Sestavine:

  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 2 jedilni žlici tapiokinega škroba
  • 1/4 skodelice moke (ajdove, pirine (gluten),… NE KOKOSOVE)
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • 1 1/2 čajne žličke vanilijeve paste
  • 1/3 skodelice arašidovega masla
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/3 skodelice čokoladnih kapljic

Priprava:

1. V eni posodi zmešaj suhe sestavine: mandljevo moko, sodo bikarbono, tapiokin škrob, aajdovo moko, kokosov sladkor in sol.
2. V drugi, malo večji posodi pa z metlico na roko zmešaj mokre sestavine: jajce, vanilijeva pasta, arašidovo maslo in javorjev sirup.
3. Nato suhe sestavine stresi k mokrim in zmešaj.
4. S pomočjo spatule v testo vmešaj še čokoladne kapljice.
5. Na delovno površino posuj moko. Vzemi malo testa, naredi kroglico, ki jo povaljaj v moki. Kroglice testa polagaj na s peki papirjem obložen pekač. Kroglico nato z roko ali dnom kozarca malo splošči.
6. Pekač postavi v segreto pečico na 175°C in peci 10 minut.

Preberi si tudi:
Polnozrnati piškoti - Modna.si

Zimski okusi: Polnozrnati piškoti s kokosovim oljem

Mehki, lahki izrezani piškotki iz kokosovega olja, polnozrnate moke in brez rafiniranih sladkorjev. Polnozrnata moka doda piškotom oreškast okus, ki pa ga še bolj poudari cimet. Gladka in…