Zimski okusi: Polnozrnati piškoti s kokosovim oljem

Mehki, lahki izrezani piškotki iz kokosovega olja, polnozrnate moke in brez rafiniranih sladkorjev.


Polnozrnata moka doda piškotom oreškast okus, ki pa ga še bolj poudari cimet. Gladka in bogata tekstura kokosovega olja namesto klasičnega masla ustvari še bolj puhaste in sočne piškotke z zdravimi maščobami. In čeprav so narejeni s kokosovim oljem, le-to ne prevzame celotnega okusa – le redko kdo bo sploh opazil, da si maslo zamenjala z zdravo alternativo!

Polnozrnati piškoti s kokosovim oljem

Sestavine:

  • 1/2 skodelice kokosovega olja (odmerjeno v trdnem stanju in nato stopljeno)
  • 3/4 skodelice sucanata* (ali drugega naravnega sladila)
  • 2 veliki jajci
  • 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
  • 2 1/4 skodelice polnozrnate moke (lahko tudi pirine)
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 3/4 čajne žličke fino mlete morske soli
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška

Priprava:


1. Z ročnim mešalnikom najprej zmešaj skupaj kokosovo olje in sucanat, nato pa vmešaj še jajca in vanilijo.
2. V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek, cimet in sol.
3. Postopoma dodajaj suhe sestavine v mokre sestavine. Postavi v hladilnik za 30 minut. Nikar ga ne pusti predolgo na hladnem, saj lahko postane testo pretrdo.
4. Pečico segrej na 175°C.
5. Na pomokani površini razvaljaj testo na približno 3 milimetre debelo in nato z modelčki za piškote izreži poljubne oblike.
6. Piškote polagaj na pekač obložen s peki papirjem. Peci 8-9 minut.
7. Počakaj, da se popolnoma ohladijo, nato pa jih okrasi z najljubšo glazuro. Lahko je to stopljena čokolada, stepena smetana, mrvice,…

*Sucanat je naravni sladkorni trs. Okus je podoben rjavemu sladkorju, vendar ni rafiniran.

Preberi si tudi:
Praznični recept: Keto poslikani piškoti brez sladkorja

Praznični recept: Keto poslikani piškoti brez sladkorja

Vsa čast tistim, ki se ne pregrešijo niti v času praznične sezone, ko so mize polne nezdrave, a pregrešno dobre hrane. Za vse tiste, ki želijo uživati v…

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si