Recept: Hrustljav guacamole s pistacijami

Obogaten z na olivnem olju prepraženimi oreščki, bo ta nadgrajen in neobičajen hrustljav guacamole navdušil čisto vsakega. Zaradi dvojne doze zelene barve od pistacij in avokada bo omaka že navidez čudovita, poleg izgleda pa se lahko pohvali tudi s kremasto teksturo in vrhunskim okusom. Za popolno hrustljavost, avokada nikar ne zmečkaj v gladek pire, pistacije pa zgolj grobo nasekljaj.

Hrustljav guacamole s pistacijami

Sestavine (za 6 oseb):

  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1/2 skodelice neslanih pistacij, grobo nasekljanih
  • sol
  • 3 avokade, prepolovljene in izkoščičene
  • 1/4 skodelice mlete bele čebule
  • 2 čilija, odstranjena semena in sesekljana
  • 2 jedilni žlici svežega soka limete
  • 1/2 skodelice sesekljanega koriandra + še malo za okras
  • tortilja čips

Priprava:

1. V srednje veliki ponvi segrej olivno olje. Dodaj pistacije in jih praži ter mešaj približno 3 minute. S preluknjano veliko žlico pistacije preloži na papirnate brisačke, da se odcedijo in jih nato posoli. Olje v ponvi nikar ne zavrzi.
2. Izdolbi avokado v srednje veliko posodo. Grobo ga pretlači z vilico ali metlico za stepanje.
3. Vmešaj čebulo, čili, limetin sok, sesekljan koriander in skoraj vse pistacije (prihrani 2 jedilni žlici za okras). Začini s soljo.
4. Guacamole prestavi v servirno posodico, pokapaj po vrhu malo shranjenega olja, okrasi z listi koriandra in preostalimi pistacijami. Postrezi s tortilja čipsom.