Recept: Hrustljava čičerika iz zračnega cvrtnika

Hrustljava čičerika iz zračnega cvrtnika je odličen prigrizek, lahko pa jo dodaš tudi v solato ali juhe. Je izjemno enostavna za pripravo, saj ti ni potrebno vklapljati pečice.

Hrustljava čičerika iz zračnega cvrtnika

Sestavine:

  • 400 g čičerike iz pločevinke
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu
  • 1/4 čajne žličke čebule v prahu
  • 1/4 čajne žličke kumine
  • 1/2 čajne žličke paprike v prahu
  • 1/4 čajne žličke kajenskega popra
  • 1/4 čajne žličke soli

Priprava:

1. Zračni cvrtnik segrej na 200°C.
2. Odcedi in speri čičeriko iz pločevinke in jo nato osuši med listi papirnatih brisačk.
3. Čičeriko stresi v skledo in dodaj olje, začimbe in sol ter vse skupaj dobro premešaj.
4. Čičeriko stresi v košaro segretega cvrtnika in peci 15 minut oziroma dokler ne postane hrustljava. Košaro pretresi vsakih nekaj minut, da se čičerika lepo enakomerno zapeče z vseh strani.
5. Postrezi takoj ali pa jih hrani v neprodušno zaprti posodi na sobni temperaturi do nekaj dni.