Recept: Jabolčne rezine iz zračnega cvrtnika

Jabolčni ocvrtki so slastni, enostavni za pripravo in povsem sezonski. Če si se že prenajedla jabolčnega štrudlja, potem poskusi jabolčne rezine iz zračnega cvrtnika, ki so odlične za sladico ali prigrizek.

Jabolčne rezine iz zračnega cvrtnika

Sestavine:

  • 3 velika sladka jabolka (najbolj primerna so Gala)
  • 1 skodelica pirine moke (ali katerekoli druge)
  • 3 velika stepena jajca
  • 1 skodelico povsem zdrobljenih polnozrnatih krekerjev
  • 1/4 skodelice eritritola

Priprava:

1. Zračni cvrtnik segrej na 195°C.
2. Pekač za piškote obloži s peki papirjem.
3. Pripravi jabolka: olupi, odstrani sredico, nato pa vsakega razreži na 8 rezin.
4. V srednje veliko skledo daj moko. Postavi na stran.
5. V globokem krožniku stepi jajca.
6. V drugem globokem krožniku zmešaj krekerje in eritritol.
7. Na delovni površini si najprej postavi skledo z moko, nato stepena jajca in nazadnje mešanico zdrobljenih krekerjev in eritritola.
8. Najprej rezino jabolko prekrij z moko, nato pomokano rezino pomoči v stepena jajca in nazadnje v mešanico zdrobljenih krekerjev in eritritola. Pripravljeno jabolčno rezino položi na peki papir.
9. Postopek ponovi z vsemi rezinami.
10. Dno košare za cvrtnik premaži z oljem.
11. Jabolčne rezine v eni liniji položi na dno cvrtnika (naj ne bodo prenatrpane).
12. Jabolčne rezine na hitro posprejaj z oljem in zapri v zračni cvrtnik.
13. Peci 5 minut na 195°C. Nato jih obrni in peci še 2 minuti.
14. Postrezi s karamelo, nutelo ali katerokoli omako želiš.