Recept: Pražena medena čičerika

Kako narediš čičeriko tako okusno, kot so hrustljavi cimetovi kosmiči!

Bodimo realni: jutranji kosmiči, še posebej tisti s cimetom, so tako zelo okusni. Vendar pa so na žalost kupljene različice tudi precej nezdrave, saj vsebujejo ogromno sladkorja. In prav zato smo izjemno navdušeni nad današnjim receptom, ki ima zelo podoben sladkast okus kot kosmiči, če ga pripraviš pravilno. Zdrava in čarobna sestavina je: čičerika!

Medena pražena čičerika

Sestavine:

  • 1 konzerva/kozarec čičerike
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica medu
  • cimet

Priprava:

1. Speri in odcedi čičeriko ter jo nato osuši na papirnatih brisačkah.
2. Pečico predhodno segrej na 190°C in večji pekač prekrij s peki papirjem.
3. Čičeriko razporedi v enem sloji po pekaču in peci 45 minut oziroma dokler ne postanejo hrustljave.
4. Ko so še vedno tople, jih v skledi zmešaj z olivnim oljem, medom in cimetom po okusu.
Bonus: Lahko dodaš tudi kakšno pekočo omako, kot je sriracha ali pa začimbe (curry, rdeča paprika) po želji.
5. Ponovno razporedi čičeriko po peki papirju in peci dodatnih 10 minut, da karamelizirajo.
6. Uživaj v polni skledi zdravih hrustljavih dobrot, zaradi katere ti ni potrebno imeti slabe vesti, tudi če poješ vse do zadnje kroglice!