Recept: Najboljši veganski koruzni kruh
I Can You Can Vegan
Lahek in puhast veganski koruzni kruh je popoln, če ga namažeš z veganskim maslom ali pa postrežeš h katerikoli kremni juhi.
Najboljši veganski koruzni kruh
Sestavine:
- 6 jedilnih žlic veganskega masla; stopljenega
- 1 1/2 skodelice rumene koruzne moke
- 1 skodelica bele pirine moke ALI brezglutenske moke
- 3 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 6 jedilnih žlic nesladkane jabolčne čežane
- 2 1/2 jedilni žlici sladkorja
- 1 1/4 čajne žličke soli
- 1 1/8 skodelice rastlinskega mleka
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C. Namasti kvadratni ali okrogel pekač premera 22 cm.
2. V veliki posodi zmešaj koruzno moko, belo pirino moko, sladkor, sol in pecilni prašek.
3. Dodajte jabolčno omako, vegansko maslo in rastlinsko mleko.
4. Dobro premešaj in zlij maso v namaščen pekač.
5. Peci 25 do 29 minut oziroma dokler ne izvlečeš iz sredine kruha čistega zobotrebca.
(Vir: The Pretty Bee)