Recept: Nizkohidratne bučkine pizze
Zdrav in hranilen prigrizek, za katerega potrebuješ le 6 sestavin in 15 minut!
Pizza brez testa? Ja, je mogoče! In ne le to, testa pri bučkinih picah sploh ne boš pogrešala, saj je vsak grižljaj tako zelo slasten in polnega okusa.
Nizkohidratne bučkine pizze
Sestavine:
- olivno olje
- 3 bučke; razrezane na 0,5 cm debele kolute
- sol in poper; po okusu
- 1/3 skodelice paradižnikove omake za pizzo
- 1/2 skodelice naribanega sira (najbolje mozzarelle)
- 1/4 skodelice pepperoni salame (ali goveje suhe salame narezane na manjše kose)
- neobvezno: italijanske začimbe po okusu
Priprava:
1. Pečico nastavi na žar (broil).
2. V večji ponvi na srednji temperaturi segrej olivno olje. Vanjo položi bučkine kolute in jih na vsaki strani peci nekaj minut (4-5 minut). Vmes začini s soljo in poprom.
3. Popečene bučkine kolute nato polagaj na velik pekač obložen s peki papirjem. Na vsak kolut dodaj malo paradižnikove omake, nariban sir in nekaj koščkov salame.
4. Postavi v pečico in peci nekaj minut – toliko časa, da se sir popolnoma stopi.
5. Postrezi takoj. Po želji lahko po vrhu potreseš malo mešanice italijanskih začimb.