Recept: Nizkohidratni “rižev” puding
Profimedia
Veganski, paleo in brezglutenski rižev puding brez sladkorja!
Nizkohidratni “rižev” puding
Sestavine:
- 1/2 glave cvetače
- 3/4 skodelice nesladkanega mandljevega mleka
- 1/3 skodelice vode
- 1/2 čajne žličke začimbe masala ali 1/4 čajne žličke kardamoma
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 čajna žlička vrtnične vode (neobvezno)
- 12 kapljic stevije ali nekaj žlic eritritola po okusu
- nekaj mandljevih lističev za okras (neobvezno)
Priprava:
1. Cvetačo razkosaj na manjše cvetke.
2. Cvetke zmiksaj v multipraktiku, dokler ne nastanejo rižu podobna zrnca.
3. Cvetačo pretresi v kozico in dodaj še vse ostale sestavine. Kuhaj nepokrito na srednje močnem ognju, dokler cvetača ne postane mehka, rižev puding pa se ne zgosti. Postrezi toplo z mandljevimi lističi kot okras. Pa dober tek!