Recept: Nizkokaloričen in brezglutenski jabolčni štrudelj
Zdrav in nizkokaloričen štrudelj brez glutena in sladkorja!
Brezglutenski jabolčni štrudelj je zelo enostavno narediti, poleg tega bo tvoj dom med pečenjem zapolnil s slastnimi vonjavami. Za jabolčne rolice ne potrebuješ nobenega testa, saj jih preprosto narediš s pomočjo riževega papirja.
Nizkokaloričen in brezglutenski jabolčni štrudelj
Sestavine:
- 4-6 jabolk
- 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- riževe lističe
- 2 jedilni žlici kokosovega olja
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 230°C.
2. Olupi, nato pa jabolka nareži na rezine. Jabolčne rezine pomešaj s cimetom in sladkorjem.
3. Večjo posodo skoraj do vrha napolni z vodo. V vodo polagaj po en rižev list naenkrat. Vsakega namakaj od 1 do 2 minuti oziroma dokler ni dovolj mehak, da ga lahko upogibaš.
4. Omehčan rižev list položi na pult, na sredino pa položi 2 jedilni žlici jabolčnih rezin. Najprej zapogni spodnji del navzgor, nato stranska dela navznoter in nazadnje zgornji del navzdol.
5. Postopek ponavljaj toliko časa, da porabiš vsa jabolka.
6. Pekač s pomočjo čopiča dobro namasti s kokosovim oljem in nanj položi jabolčne rolice, ki jih po vrhu premaži s kokosovim oljem.
7. Peci 25 do 30 minut. Rolice med pečenjem vsake toliko časa obrni.
Nasvet: Jabolčne rolice lahko tudi ocvreš v olju, vendar v tem primeru jabolka zavij v dvojno plast riževega papirja.