Recept: Ovseni kosmiči z grahom

Ovsena rižota za zajtrk? Zakaj pa ne? Riž preprosto zamenjaj z ovsenimi kosmiči, jim dodaj grah in zdrav in hranilen obrok je pripravljen!

Ovseni kosmiči z grahom

Sestavine:

  • 1 jedilna žlica masla
  • 1/4 skodelice drobno narezane čebule
  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev (ne valjanih)
  • 2 1/2 skodelice vroče jušne osnove
  • 1/2 skodelice zamrznjenega graha
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 1/8 skodelice smetane
  • sol in poper po okusu

Priprava:

1. V srednje velikem loncu na zmernem ognju stopi maslo. Dodaj čebulo in praži do prosojnosti (ne sme porjaveti).
2. Dodaj ovsene kosmiče in premešaj.
3. Postopoma dodajaj vročo jušno osnovo in premešaj, tako kot pri rižoti, dokler se večina jušne osnove ne vpije. Ponavljaj postopek, dokler se vsa juha ne vpije, ovseni kosmiči pa so kuhani al dente.
4. Poskusi in po potrebi dodaj sol.
5. Dodaj grah in premešaj. Štedilnik izklopi. Vmešaj še parmezan in smetano. Pusti stati, da ovseni kosmiči vsrkajo še nekaj tekočine.
6. Postrezi v skodelicah s po vrhu posutim parmezanom in po želji sveže mletim poprom.