Recept: Pečeno korenje s parmezanom
Cafe Delites
Pečeno korenje obdano s hrustljavim parmezanom in dodatkom česna ti bo vzelo le 5 minut za pripravo. Postavi jih v pečico in okusna priloga ali zdrav prigrizek je tu!
Pečeno korenje s parmezanom
Sestavine:
- 1 kg korenja; očiščen in razpolovljen
- 1/4 skodelice olivnega olja
- 4 veliki stroki česna; zmleti (ali 1 jedilna žlica mletega česna)
- 1/4 skodelice naribanega parmezana
- 2 jedilni žlici Panko drobtin (ali običajnih drobtin)
- sol
- poper
- sveže sesekljan peteršilj; neobvezno
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 200°C. Rahlo namasti pekač.
2. Korenje razporedi po pekaču. Dodaj olivno olje, česen, parmezan, krušne drobtine, sol in poper. Vse sestavine dobro premešaj. Lepo razporedi in peci 20-25 minut oziroma dokler ne postanejo mehki. Na polovici pečenja jih premešaj.
3. Vzemi iz pečice in takoj postrezi. Po želji potresi preko sveži peteršilj.