Recept: Polpeti iz brstičnega ohrovta

Le kdo ne mara zlato-rjavih zapečenih krompirjevih polpetov? Okus le-teh lahko popestriš tako, da jim dodaš še neko zelenjavo in brstični ohrovt se odlično ujame s krompirjem.

Polpeti iz brstičnega ohrovta

Sestavine:

  • 1 majhna čebula; olupljena in prepolovljena
  • 1 velik krompir; olupljen
  • 450 g brstičnega ohrovta; obrezanega in fino nasekljanega
  • 2 jajca; rahlo stepena
  • 1 beljak; rahlo stepen
  • 1/3 skodelice moke
  • sol
  • sveže mlet črni poper
  • nevtralno olje (oljčne repice, arašidovo, olivno)
  • kisla smetana; za dekoracijo

Priprava:

1. Na pult položi veliko, čisto kuhinjsko krpo, nanjo pa strgalo za ribanje. Čebulo na grobo naribaj. Naribano čebulo zavij v brisačo in ožemi nad veliko skledo (ali umivalnikom), da odstraniš odvečno tekočino. Čebulo prestavi v večjo skledo.
2. Vzemi novo krpo, jo položi na pult, nanjo pa ponovno strgalo za ribanje. Na grobo naribaj krompir. Nato iz njega iztisni čim več tekočine. Krompir stresi v posodo k čebuli.
3. V veliko skledo dodaj še brstični ohrovt in premešaj. Vmešaj še jajca, beljak, moko, sol in poper ter mešaj toliko časa, dokler se popolnoma ne združijo.
4. V večjo ponev vlij toliko olja, da prekrije celotno dno in ga segrej na srednjem ognju. Zajemi 1/2 skodelice mase in jo zlij v ponev. Z lopatico maso nekoliko splošči. Peci do zlate barve in do hrustljavosti, 3-5 minut na stran.
5. Postopek ponavljaj, dokler niso vsi polpeti spečeni.
6. Postrezi takoj s kislo smetano.

(Vir: Erin McDowell)