Recept: Popolna trdo kuhana jajca iz pečice
V trdo kuhana jajca so zelo priročno živilo, saj ga lahko dodaš marsikateri jedi in jed narediš še bolj hranilno in bogato z beljakovinami. Še zlasti v velikonočnem času pripravljamo večjo količino trdo kuhanih jajc in kdo bi si mislil, da za to sploh ne potrebujemo posode z vrelo vodo!
Ja, trdo kuhana jajca lahko zelo enostavno pripraviš kar v pečici, še zlasti je ta način priprave priročen za večjo količino kuhanja jajc.
Popolna trdo kuhana jajca iz pečice
Sestavine:
- jajca
Priprava:
1. Pečico segrej na 165°C.
2. Vzemi pekač za muffine in v vsak prostor položi eno jajce. V kolikor pekača za muffine nimaš, lahko jajca položiš tudi na mrežo za pečice, vendar jo pred segrevanjem vzemi ven.
3. Jajca peci nekje med 20 in 30 minut, odvisno kako zelo trdo kuhana si želiš.
4. Vzemi iz pečice in jih položi v ledeno mrzlo vodo, da se prenehajo kuhati. Po želji jih pobarvaj in okrasi ali pa kar takoj olupi in postrezi.