fbpx

Recept: Presni marelični sladkorčki

Če se ti ob misli na doma pripravljene sladkarije pričarajo slike termometrov in vroč, brbotajoč sladkor, pomisli še enkrat. Tí domači sladkorčki so narejeni v vsega skupaj le 30-ih minutah. Pravzaprav so tako zelo enostavni za izdelavo, da ti lahko otroci pomagajo pri pripravi – in brez slabih sestavin, zato se ne počuti krivo, če dovoliš svojim malčkom rêpete.

Presni marelični sladkorčki

Sestavine (za 15 sladkorčkov):

  • 3 3/4 skodelice (455 g) suhih marelic
  • 2 čajni žlički medu
  • 1 čajna žlička kokosovega olja
  • 1/4 čajne žličke čistega mandljevega ekstrakta
  • ščepec fino mlete morske soli
  • 2/3 skodelice celih surovih mandljev
  • 1 skodelica nesladkanega nastrganega kokosa

Priprava:

1. Na drobno nareži 3/4 skodelice suhih marelic in jih postavi na stran.
2. Preostale marelice, med, kokosovo olje, mandljev ekstrakt in sol daj v multipraktik. Miksaj, dokler mešanica ne začne razpadati in se združevati; približno 2 minuti.
3. Dodajte mandlje in 1/2 skodelice kokosa ter miksaj, dokler mandlji niso sesekljani na manjše koščke, vendar so v mešanici še vedno vidni; približno 1 minuto.
4. Zmes pretresi v drugo skledo. Dodaj na kocke narezane marelice in dobro premešaj, da se združijo.
5. Maso oblikuj v valj, širok približno 5 cm. Valj povljaj v preostale 1/2 skodelice kokosa. Vse skupaj tesno zavij v prozorno folijo in postavi v hladilnik za 1 uro in 1/2 do 2 uri.
6. Ko je valj ohlajen, ga razreži na slab centimeter debele rezine. Shranjuj v nepredušno zaprti posodi do 2 tedna.

(Vir: Erin McDowell)