Recept: Presni piškotkov cheesecake

Presna cheesecake torta z okusom piškotka je vse, kar si lahko od torte želiš. Slastna, presna, zdrava in super enostavna za pripravo. Samo zmešaš, preliješ in zamrzneš.

Presni piškotkov cheesecake

Sestavine:
Osnova:

  • 1/2 skodelice mandljev
  • 1/4 skodelice lešnikov
  • 1/4 skodelice indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 5 datljev, izkoščičenih
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 jedilni žlici vode (oziroma po občutku)
  • 1 jedilna žlica kakavovih zrn

Nadev:

  • 3/4 skodelice indijskih oreščkov
  • 1/4 skodelice makadamije
  • 2 1/2 jedilne žlice javorjevega sirupa
  • 1/2 skodelice kokosove smetane (kokosovo mleko je tudi ok)
  • 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
  • 3 jedilne žlice kokosovega olja, stopljenega
  • 1 zvrhano čajno žličko kakava v prahu
  • 1 čajna žlička tahinija
  • 1/2 čajne žličke javorjevega sirupa
  • curek tople vode

Priprava:

1. Namasti tortni pekač s premerom 15 centimetrov, nato pa ga obloži s peki papirjem.
2. Vse sestavine za osnovo (razen kakavovih zrn) stresi v multipraktik in miksaj na visoki hitrosti toliko časa, da se masa začne sprijemati skupaj.
3. Približno polovico mase pritisni ob dno pekača in postavi v zamrzovalnik.
4. V drugo polovico mase vmešaj kakavova zrna in postavi na stran.
5. V blender stresi sestavine za nadev. Blendaj približno 1 minuto oziroma dokler ni zmes zelo gladka in kremasta.
6. Prelij po osnovi v tortnem pekaču. Nekaj koščkov mase za osnovo popolnoma potopi v nadev, nekaj pa je prihrani za kroglice, s katerimi boš torto čisto na koncu okrasila.
7. Za marmornat izgled torte zmešaj 1/2 skodelice kakava in 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja ter dodajaj vodo po občutku, da nastane kremasta, tekoča zmes. Z žlico jo naloži po vrhu torte, nato pa z zobotrebcem delaj vijuge, da ustvariš unikaten vzorec.
8. Postavi v zamrzovalnik za vsaj štiri ure.
9. Pred serviranjem iz mase za osnovo naredi kroglice in po eno ali dve položi na vsak kos.

(Pinterest)
(Pinterest)