Recept: Puhasta palačinka po nizozemsko
Če še nikoli nisi jedla palačinke po nizozemsko, te čaka prava poslastica. Včasih ji pravijo nemška palačinka, Bismarck ali nizozemski napihnjenec – je lahka in zračna s pridihom sladkosti.
Poleg tega, da je slastna, pa je palačinko po nizozemsko tudi zelo enostavno narediti. Pravzaprav je lažja za pripravo kot klasične palačinke. Potrebuješ samo eno ponev in ni potrebno obračanje. Drugi najboljši del? Lahko jo uživaš za zajtrk ali sladico.
Puhasta palačinka po nizozemsko
Sestavine:
- 4 jajca
- 2 žlici sladkorja (lahko kokosovega ali eritritola)
- 1 skodelica polnomastnega mleka
- 1 skodelica večnamenske moke (lahko tudi pirine)
- 1/2 čajne žličke čistega vanilijevega ekstrakta
- ščepec mletega cimeta
- ščepec soli
- 6 jedilnih žlic nesoljenega masla
- sladkor v prahu, za serviranje (kako narediš bolj zdravega, izveš tukaj)
- džem, za serviranje
Priprava:
1. Pečico segrej na 225°C.
2. V večji skledi stepemo jajca s sladkorjem, mlekom, moko, vanilijevim ekstraktom, cimetom in soljo v homogeno zmes.
3. V veliki ponvi, primerni za peko v pečici, na srednje močnem ognju segrej maslo. Ko se maslo stopi, ga enakomerno razmaži po ponvi.
4. Testo vlijemo v ponev in ponev takoj postavimo v pečico. Pečemo, dokler palačinka ne vzhaja in se na robovih ne obarva v zlato-rjavo, 20 do 25 minut.
5. Postrezi takoj, okrasi z veliko sladkorja v prahu in marmelade.