Recept: Sadna rolada iz palačink

Sadna rolada iz palačink je slastna in vizualno privlačna sladica, ki bo navdušila čisto vse. Združuje okus svežega sadja s kremo, ovito v tanko testo palačink, kar ustvari popolno harmonijo okusov. Ta recept je primeren za različne priložnosti, bodisi kot sladica po kosilu, za rojstnodnevne zabave ali preprosto, ko želite razvajati svojo družino z nečim posebnim in enostavnim za pripravo.

Pri pripravi te sladice ne potrebujete veliko sestavin, niti zapletenih kuharskih veščin. Palačinke so osnova te rolade, zato je ključnega pomena, da so tanke, rahle in enakomerno pečene. Sadje po vaši izbiri doda svežino in sladkobo, krema pa kremoznost. Uporabite lahko klasično smetano, vanilijevo ali čokoladno kremo, smetano v spreju ali pa veganske različice, če ste intolerantni na laktozo.

S tem receptom, ki je bil objavljen na TikTok profilu @limonnessy, boste korak za korakom ustvarili čudovito sladico, ki bo zagotovo postala hit vsakega druženja.

@limonnessy strawberry crepe roll 🍓 #strawberry #crepe #crepecake #creperoll #yummy #delicious #food #dessert #summer #tiktok #foodtiktok #viral ♬ L'amore dice ciao (From "La matriarca – The Libertine") – Main Titles – Armando Trovajoli

Sadna rolada iz palačink

Sestavine:

  • 3 spečene tanke palačinke
  • 150 g smetane za stepanje
  • 50 g kremnega sira
  • 1 jedilna žlica sladkorja (ali sladila po želji)
  • jagode (ali katerokoli sadje po želji)

Priprava:

1. Palačinke položi na ravno površino tako, da se po dolžini prekrivajo do polovice.
2. V skledo daj smetano, kremni sir in sladkor ter z ročnim mešalnikom stepaj, da nastane čvrsta krema.
3. Kremo razporedi po sredini palačink v obliki pravokotnika tako, da so robovi prosti.
4. Na kremo čisto spodaj položi 3 cele jagode, nato pa še na sredini in zgoraj na kremo položi nekaj rezin jagod.
5. Najprej zapogni navznoter robova na daljših stranicah levo in desno, nato pa previdno zarolaj rolado navzgor.
6. Nareži in postrezi.

Opomba: Po želji lahko zložite še več palačink eno zraven druge, da ustvarite daljšo rolado, na koncu pa jo lahko tudi okrasite z dodatno kremo in sadjem, rožicami, mrvicami, čokoladnimi kapljicami, prelivi itd.