Lepotna dilema: Je spanje z mokrimi lasmi res škodljivo?

“Vsak dan nanesi na obraz kremo z zaščitnim faktorjem”, “vedno imej s seboj jakno” in “če nimaš ničesar lepega za reci, potem ne reci ničesar”. Ja, mame že vedo, kaj govorijo. Ampak kaj pa takrat, ko te je opozarjala, da je spanje z mokrimi lasmi škodljivo? Pa poglejmo, kakšna je resnica.

Najprej, zaradi spanja z glavo polno mokrih las ne boš zbolela. Hiter zdravstveni tečaj: Običajen prehlad povzroča virus, ki nima nobene zveze s temperaturo ali vlažnostjo tvojih las. Vendar pa to nikakor ne pomeni, da ti lahko spanje s sveže opranimi lasmi pride v navado.

Zakaj? Ker so lasje v mokrem stanju najšibkejši, kar pomeni, da če se v posteljo odpraviš z lasmi prepojenimi z vodo, jih lahko med spanjem konkretno poškoduješ in pospešiš lomljenje, skrepanost in zavozlanost. Vendar pa je treba tudi poudariti, da spanje z mokrimi lasmi vsake toliko časa ne bo povzročilo opaznih negativnih posledic, zagotovo pa ni priporočljivo spanje z mokrimi lasmi vsak drugi ali tretji dan.

Spanje z mokrimi, s fenom neobdelanimi ali na zraku posušenimi lasmi lahko pospeši razrast bakterij in plesni na lasišču in vzglavniku, vendar pa ta teorija še ni znanstveno potrjena. Ampak pozor, v kolikor imaš težave z lasiščem (alergije ali prhljaj) bi morala lase pred spanjem obvezno posušiti.

Sklep: Spanje z mokrimi lasmi vsake toliko časa ne bo povzročilo večje škode. Ampak da bi zmanjšala tveganje za lomljenje (ali te skrbijo alergije in stanje lasišča), potem bi morala lase pred spanjem vedno popolno posušiti.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry