Recept: Veganski mascarpone
Kleinstadt Hippie
Ne uživaš mlečnih izdelkov, z veseljem pa bi jedla tiramisu? Presenečena boš, kako zelo enostavno lahko narediš mascarpone kremo popolnoma brez mlečnih izdelkov. Potrebuješ le tri osnovne sestavine in multipraktik!
Veganski mascarpone
Sestavine:
- 400 g indijskih oreščkov
- 150 ml mandljevega mleka
- 3-4 žlice sladkornega trsa ali kokosovega sladkorja
- neobvezno: 1/4 – 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
Priprava:
1. Indijske oreščke čez noč namakaj v vodi.
2. Naslednji dan jih speri pod tekočo vodo, odcedi in stresi v multipraktik. Dodaj mandljevo mleko in sladkor.
3. Zmiksaj v gladko kremo. V kolikor se masa ne miksa dobro, dodaj še malo mleka.
4. Narejen mascarpone lahko hraniš v hladilniku dva do tri dni.