Recept za hrustljav beljakovinski kruh iz semen (brez moke)
Kruh brez moke je odlična alternativa za tiste, ki želijo uživati v hrustljavem kruhu, polnem beljakovin in zdravih maščob ter brez glutena. Ta preprost recept za kruh iz semen bo zadovoljil tvoje brbončice s hrustljavostjo in polnim okusom. Lahko ga uživaš samostojno ali pa nanj namažeš slan ali sladek namaz.
Hrustljav beljakovinski kruh iz semen (brez moke)
Sestavine:
- 1 skodelica sončničnih semen
- 1/2 skodelice bučnih semen
- 1/4 skodelice lanenih semen
- 3 jajca
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica medu
- 1 čajna žlička soli
- 1 zavitek suhega kvasa
Priprava:
1. V večji skledi zmešaj cela sončnična, bučna in lanena semena. Premešaj, da se enakomerno porazdelijo.
2. V drugo skledo daj jajca, olivno olje, med, sol in suhi kvas in zmešaj.
3. Postopoma med mešanjem dodajaj semensko mešanico. Mešaj, dokler ne nastane gosto testo.
4. Skledo s testom pokrij s krpo in pusti vzhajati približno 1 uro oziroma dokler se testo ne podvoji v velikosti.
5. Segrej pečico na 180°C.
6. Testo prestavi v naoljen pekač za kruh.
7. Postavi v pečico in peci približno 40-50 minut oziroma dokler kruh ne dobi zlatorjave barve in zveni votlo, ko potrkaš po njem.
8. Ko je kruh pečen, ga vzemi iz pečice in iz pekača ter postavi na rešetko, kjer naj se povsem ohladi, preden ga razrežeš.
Preberi si tudi:
Recept: Beljakovinske kruhove žemljice iz samo 2 sestavin, ki ti pomagajo hujšati
Že večkrat smo slišali, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Ali sploh obstaja boljši način za začetek dneva kot s hranljivim, beljakovinsko bogatim obrokom, ki zahteva le dve…