Recept za nizkokalorično pico, s katero je TikTokerka izgubila kar 45 kilogramov!

Pica je ena izmed najbolj priljubljenih jedi na svetu, znana po svojih vsestranskih dodatkih, odličnih okusih in priročnosti. Kljub temu, da je pica nedvomno okusna, je lahko pogosto nezdrava izbira, zlasti če je polna mastnih dodatkov, preveč sira in debelega testa iz rafinirane moke. Na srečo obstajajo načini, kako uživati ​​v pici, hkrati pa se zdravo prehranjevati in celo izgubiti kakšen kilogram.

TikTokerka Jo Wuensche, ki ima več kot 665.000 sledilcev na aplikaciji in objavlja videe o prehrani, je delila svojo različico zdrave pice, ki ji je pomagala shujšati. Vse, kar potrebujete, so riževi krekerji, paradižnikova omaka, sir in pepperoni salama!

Postopek: Jo začne s paradižnikovo omako, ki jo namaže na tri riževe krekerje. Nato potrese nariban sir in na vrh položi salamo. Po nekajminutni peki, ko se sir popolnoma stopi, jih odstrani. Jo na žalost ni pojasnila, ali pica prigrizek peče v pečici ali zračnem cvrtniku in niti ni razkrila, na kakšni temperaturi.

@jowuensche Healthy pizza anyone? #pizzalover #healthyrecipes ♬ A Bar Song (Tipsy) – Shaboozey

In kako ta recept pomaga pri izgubi teže? Riževi krekerji so nizkokalorična in nizkomaščobna alternativa tradicionalnim testom za pico, poleg tega pa so tudi brezglutenski. Ponujajo lažjo, bolj hrustljavo osnovo, ki bistveno zmanjša skupno vsebnost kalorij v primerjavi s tipičnim testom za pico iz rafinirane moke. Uporaba riževih krekerjev pomaga pri nadzoru porcij, saj je vsaka “mini pica” ena porcija. To lahko prepreči prenajedanje in olajša sledenje vnosu kalorij.

Medtem ko ima sir lahko veliko kalorij in maščob, bo njegova zmerna uporaba pri teh mini picah ohranila nižjo vsebnost kalorij kot pri tradicionalni pici. Če se odločite za sir z manj maščobami, lahko še dodatno zmanjšate vnos kalorij in maščob.

Preberi si tudi:
Riževi krekerji s čokolado, banano, arašidovim maslom - Modna.si

Hitro in zdravo: Krekerji z banano, čokolado in arašidovim maslom

Zdrava malica, prigrizek ali sladica, ki je ekspresno hitro narejena – v le 2 minutah, poleg tega pa jo tudi zelo enostavno zapakiraš in vzameš s seboj v…