Recept za zdrav pistacijev sladoled iz blenderja

Ljubitelji zdravih in enostavnih sladic, pozor! Pistacijev sladoled iz blenderja je hitro pripravljena slaščica, ki vas bo ohladila v vročih poletnih dneh. Kremasta poslastica združuje naravno sladkost z bogatim okusom pistacij, hkrati pa je polna hranilnih snovi. Pistacije so znane po svojih zdravilnih lastnostih, saj so bogate z beljakovinami, zdravimi maščobami in antioksidanti, ki podpirajo vaše splošno dobro počutje.

Priprava sladoleda v blenderju je hitra in enostavna, pri čemer ohranimo vse koristne sestavine. Brez dodanih rafiniranih sladkorjev, saj mu sladkobo dajo datlji, je ta sladoled popoln za vse, ki želijo uživati v mrzli poslastici brez občutka krivde. Z zamenjavo klasičnega mleka za rastlinski napitek pa je ta sladoled primeren tudi za vegane. Uživajte v tej slastni, zdravi in enostavni sladici, za katero recept je bil objavljen na Instagram profilu @zartasha.a.

Recept za zdrav pistacijev sladoled iz blenderja

Sestavine:

  • 90 g soljenih in praženih pistacij
  • 1/3 skodelice indijskih oreščkov
  • 100 g izkoščičenih datljev
  • 1 1/2 skodelice polnomastnega mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli

Priprava:

1. Vse sestavine zmešajte v blenderju. Miksajte toliko časa, dokler ni struktura gladka in kremasta.
2. Mešanico prelijte v posodo, primerno za zamrzovanje in zamrznite za toliko časa, da je sladoled popolnoma trd.
3. Ko je mešanica povsem zamrznjena, pustite na sobni temperaturi nekaj minut, da se nekoliko odtaja.
4. Zmes prenesite v blender in miksajte, dokler ni sladoled povsem gladek.
5. Lahko okrasite z zdrobljenimi pistacijami.

Preberi si tudi:
Poletni okusi: Najbolj enostaven limonin sladoled (brez laktoze, 3 sestavine) - Modna.si

Poletni okusi: Najbolj enostaven limonin sladoled (brez laktoze, 3 sestavine)

Predstavljam vam osvežujoč recept za domač, veganski limonin sladoled, ki vas bo popeljal na okusno poletno pustolovščino. Sveža aroma limone, kremasto kokosovo mleko in sladkorni dotik javorjevega sirupa…