S temi triki se boš zjutraj ekspresno hitro uredila

Za ekspresno hitro jutranje urejanje!

Čas je za prenovo tvoje jutranje rutine, draga damica. Nič več frustrirajočih bitk s tekočim črtalom za oči ali opečenih prstov od kodralnika, ker se ti mudi. Z dobro strategijo lahko zelo poenostaviš svojo jutranjo rutino in se veliko hitreje odpraviš skozi vhodna vrata. In to bolj mirna in oh-kako-čudovita!

Kožo pripravi že večer prej
Intenzivnejše tretmaje za nego kože – serume, olja, specialne kreme – nanesi že prejšnji večer. Ne samo, da boš s tem prihranila kar nekaj jutranjega časa, ampak se boš tudi že zbudila z bolj gladko kožo (zaradi katere bo tudi nanos tekoče podlage kot poezija).

Po nanosu vlažilne kreme osuši obraz
Torej, hranilno kremo si nanesla zečer, zjutraj pa je čas za vlažilno kremo. Problem: počakati moraš, da se krema vpije v kožo, saj se ti bo v nasprotnem primeru tekoča podlaga ob nanosu začela svaljkati. Rešitev: s sušilcem za lase si s hladnim zrakom na hitro ‘pofenaj’ obraz. Rešeno!

Naj bo minimalistično s pikico osvetljevalca
Nanesi malo osvetljevalca na predel pod oči in šele nato nanesi korektor. Odsevni delci v osvetljevalcu bodo pomagali osvetliti področje, tako da boš porabila precej manj korektorja. Malo osvetljevalca pa nanesi še na sredino linije trepalnic na spodnji veki, da izničiš kakršnokoli možnost senc.

Uporabi kremna ličila
In nanesi jih povsod, da dodaš malo barve obrazu in ti ne bo potrebno uporabljati na desetine različnih izdelkov ali čopičev. Poišči kremno rdečilo v zamolkem odtenku, kot je zadimljeno-roza ali oranžno-rjava ter ga s prsti nanesi na lica, ustnice in – če nimaš mastnih vek – tudi na veke.

Pozabi na senčilo
Seveda obožujemo zadimljene oči, vendar je zanj potrebnega kar nekaj truda in časa, da izgleda zapeljivo. Za vsakdan se raje zanesi na senčila v obliki debelih svinčnikov. Preprosto nariši debelo črto na veko in se nikar ne ukvarjaj s tem ali je popolnoma ravna, saj jo boš tako ali tako kasneje zabrisala s prstno blazinico.

Razmisli o zgostitvi trepalnic
Od barvanja do vihanja in vstavkov, obstaja ogromno načinov, kako poudariti trepalnice. In čeprav so vse te stvari dražje kot ena tubica maskare, pa ti bodo prihranili kar nekaj živcev v jutranjih urah, ko se ti ne bo treba vsako dan ukvarjati z grudicami na trepalnicah in popackanimi vekami.

Bodi kreativna s suhim šamponom
Suhi šampon si že obilno nanesla na mastno lasišče in nikar se ne ustavim tam, saj lahko malo suhega šampona po dolžini las ustvari čudovito teksturo in volumen. Šampon posprejaj po laseh, počakaj kakšno minuto, da opravi svoje delo, nato pa oblikuj lase po svoji želji.

Lase na hitro skodraj
Zdaj, ko imaš olje in teksturo las pod kontrolo, je čas za super hitro kodranje. Vse lase spni v visok čop, naredi 3-5 pramenov, ki jih posamezno ovij okoli kodralnika. Razpusti čop, stresi lase z glavo obrnjeno navzdol in voilà, dan se lahko začne.