Domov » Lepota & zdravje » Se ti maskara vedno odtisne na zgornjo veko? Nikoli več!

Se ti maskara vedno odtisne na zgornjo veko? Nikoli več!

Lepota & zdravjeLičenje
Se ti maskara vedno odtisne na zgornjo veko? Nikoli več!
📷 Pixabay

Obstaja velika verjetnost, da maskaro uporabljaš že od svojih zgodnjih najstniških let, a ti jo kljub vsem tem letom prakse še vedno uspe razmazati okoli oči. Vsakodnevni treningi nanašanja maskare pri večini žensk zraven prinesejo tudi vsakodnevne treninge odstranjevanja razmazane maskare na vekah, s katerim pa samo uničuješ popolno nanešeno senčilo in dodajaš nepotrebne minute k svoji jutranji rutini.

Najboljši način, da bi se izognila madežem, je preprečevanje, da bi le-ti sploh nastali. V nadaljevanju ti razkrivamo 5 trikov proti ponesrečenim nanosom maskare, s katerimi bo maskara ostala samo na tvojih trepalnicah, kamor tudi spada in ne še povsod okoli.

1. Maskaro izberi premišljeno. Poišči maskaro, katere formula je znana po tem, da ne povzroča grudic (‘clump-free’), pomembno pa je tudi to, da nima pretečenega roka trajanja (tudi to povzroča grudice). Upoštevaj pa tudi, da ti za maskaro ni potrebno zapraviti celega premoženja, večni klasiki, kot sta L’Oreal-ova Paris Voluminous in Maybelline-ova Great Lash maskari sodita med top izbiro pri najbolj priznanih umetnikih ličenja.

2. Postrgaj stran odvečno vsebino. Vsakič, ko iz maskare povlečeš krtačko, ob ustje embalaže postrgaj stran odvečno vsebino, saj boš tako zmanjšala možnost za nastanek grudic in zlepljanja trepalnic, s tem pa tudi prenos maskare na zgornjo veko.

3. Glej naravnost. Pozicija, na katero postaviš ogledalo, odločilno vpliva na to, ali bo nanos maskare uspešen ali cela polomija. Pomembno je, da gledaš naravnost v ogledalo, krtačko pa postaviš ob koren trepalnic. S cik-cak gibi pomikaj krtačko proti konicam trepalnic. Ponavljaj postopek, dokler ne dosežeš želenega volumna.

4. Nagni glavo naprej za spodnje. Da bi se izognila prenosu maskare na podočnjake, med nanašanjem maskare na spodnje trepalnice nagni glavo malo naprej. Tudi pri spodnjih trepalnicah je pomembno, da je nanašanje v majhnih in hitrih cik-cak gibih.

5. Uporabi samolepilni listič. Nimaš najbolj mirne roke za nanašanje maskare in jo zato vedno popackaš po zgornji veki? Vzemi en samolepilni listič in ga prilepi na zgornjo veko ob trepalnicah (in enega ob rob trepalnic na spodnji veki, če boš tudi tja nanesla maskaro), saj boš tako zagotovila, da se bo maskara prenesla na papir in ne na veko. Seveda pa ta trik ne pride v poštev, če imaš na vekah nanešena senčila.