fbpx

Selena Gomez pri 31-ih letih že skoraj milijarderka

Kim Kardashian, Jay-Z, Oprah, Rihanna, Paul McCartney in Steven Spielberg bodo morali narediti prostor za novega člana v klubu slavnih milijarderjev.

Zahvaljujoč svojemu cvetočemu lepotnemu imperiju bo Selena Gomez, ki je na torti pravkar upihnila 31. svečko, vsak trenutek postala milijarderka.

Selena bo vstopila v klub slavnih milijarderjev po zaslugi podjetja Rare Beauty, ki ga je ustanovila 3. september 2020. Rare Beauty je na poti, da bo leta 2023 ustvarila vsaj 300 milijonov dolarjev prihodka. In medtem ko je večina znamk ličil slavnih oseb v partnerstvu z velikim podjetjem v večinski lasti, je Selena ustanoviteljica in 100-odstotna lastnica podjetja Rare Beauty.

Rare Beauty ustvarja letno 300 milijonov dolarjev prihodka. Za primerjavo, Rihannin Fenty Beauty ustvari 500 milijonov dolarjev prihodkov na leto in je ocenjeno na 2 milijardi dolarjev. Torej je Selenino podjetje danes vredno 1,2 milijarde dolarjev in zvezdnica nima nobenih partnerjev.

In seveda ne smemo pozabiti, da je Rare Beauty je le eden od stebrov njenega rastočega poslovnega imperija. Poleg tega, da je zelo uspešna igralka in pevka, je producirala tudi več oddaj za Netflix in Hulu, poleg tega ima tudi donosno partnerstvo z znamko Puma in je ena izmed najbolj sledljivih oseb na družbenih medijih. Samo na Instagramu ima Selena več kot 427 milijonov sledilcev. Več sledilcev od nje imata samo Lionel Messi (479 milijonov) in Cristiano Ronaldo (596 milijonov).

Selenino premoženje je trenutno ocenjeno na 800 milijonov dolarjev, vendar bo postala milijarderka takoj, ko Rare Beauty tudi uradno ovrednotijo na milijardo ali še več ameriških dolarjev.