fbpx

Eksperiment: Ali višji zaščitni faktor res tudi bolj zaščiti pred sončnimi opeklinami?

Nihče med nami si zagotovo ne želi sončnih opeklin in zato številni izbirajo sončne kreme z visokimi zaščitnimi faktorji, ampak ali so te kreme dejansko tudi bolj učinkovite? Nas res bolje varujejo pred sončnimi opeklinami?

Moški z imenom Tyler Blanchard se je odločil testirati kreme za sončenje z zaščitnimi faktorji od 10 do 100 in po koncu eksperimenta ostal osupel nad rezultati.

S pomočjo lepilnega traku je svoje prsi in trebuh razdelil na 10 različnih delov. Na vsak del je nanesel kremo za sončenje z drugačnim faktorjem.

“Ugotovil bom, ali vas ta podjetja goljufajo ali ne,” je obljubil.

Celi dve uri je ležal na soncu, preden je odšel noter in odstranil lepilni trak, da bi videl, katera krema se je odnesla najbolje. Ugotovil je, da ni bilo “ničesar skladnega” z rezultati – razen dejstva, da je bil ZF 90 najslabši. Na predelu, ki ga je nanesel, je koža ostala rdeča in opečena.

@_tylerblanchard_ I Tried Every Sunscreen #fyp ♬ original sound – _tylerblanchard_

Ljudje so hitro komentirali videoposnetek na TikToku, pri čemer je eden opozoril: “Krema za sončenje deluje najbolje, če jo nanesete 15-30 minut PRED izpostavitvijo soncu – mora se vpiti v kožo!”

“Morali bi jo nanesti in nato počakati 15 minut, preden se izpostavite soncu,” se je strinjal drugi.

Preberi si tudi:
Kako lahko kokosovo olje pomaga pri sončni opeklini - Modna.si

Kako ti lahko kokosovo olje pomaga pri sončni opeklini

Poletni čas kar kliče po preživjanju časa na prostem. Ne glede na to, ali to pomeni pikniki v parku, sončenje na plaži ali sprehodi s prijatelji, uživanje v…