7
7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
7
previous arrow
next arrow

Shellac vs. Gel: Kakšna je razlika in kateri je boljši

Odhod na manikuro se v teoriji zdi sproščujoča izkušnja, a kaj ko si v salonu obdana z nešteto različnimi odtenki lakov, potem pa se moraš še odločiti za vrsto manikure. Bi raje gel ali Shellac? Sploh obstaja razlika med njima? Ja, obstaja in v nadaljevanju izveš vse!

Kaj je Shellac?

Beseda “Shellac” je pravzaprav samo zaščiteno ime CND-ja, prvega podjetja za nohte, ki je na trg lansiralo to poltrajno vrsto laka. Imajo ga v večini salonov, pogosto pa ga imenujejo tudi “gel manikura” ali “Shellac gel manikura”, kar nas še dodatno zmede.

Kako Shellac vpliva na zdravje nohtov?

Če se Shellac-a ne odstrani pravilno (npr. če ga olupiš ali odtrgaš), lahko pride do luščenja ali lomljenja nohtov. Če ga boš odstranila pravilno in ohranjala roke in nohte navlažene, bodo tvoji nohti zdravi.

Kaj je gel manikura?

Znan tudi kot “trdi gel” in ni ekskluziven za eno blagovno znamko. Izdelan je iz akrilnih monomerov in oligomerov, ki se med seboj zlepijo pod UV svetlobo. Glavna razlika med gel manikuro in Shellacom je v tem, da se gel lahko oblikuje na nohtih tako kot akril; zaključek je tudi nekoliko debelejši in bolj sijoč od Shellac-a.

Je gel manikura slaba za nohte?

Tako kot velja za Shellac, gel sam po sebi ne poškoduje nohtov, če ga nanese in odstrani usposobljena manikerka, lahko pa v nekaj dneh po odstranitvi opaziš luščenje ali krhkost. Nahrani svoje nohte in obnohtno kožico s hranilnimi olji in kremo za roke in lesk se bo v kratkem času povrnil.

V čem se Shellac razlikuje od gela?

Shellac je v bistvu hibrid gela in tradicionalnega laka za nohte, ki se ga utrdi s posebno LED svetilko, tako da na nohtih traja dlje časa in ti ni treba skrbeti za lakiranje nohtov na nekaj dni. Ker je Shellac mehkejši od gela, se ga lažje namoči in odstrani z acetonom.

V tem je tudi ključna razlika med obema vrstama manikure: postopek odstranjevanja Shellac-a je veliko lažji in za nohte nekoliko nežnejši. Manikerka lahko hitro odstrani manikuro Shellac z odstranjevalcem na osnovi acetona, ki sam razgradi premaz za poliranje (ne da bi bilo treba predhodno popiliti zgornje sloje laka). V večini primerov se nohte preprosto zavije v bombažne vate, namočene z odstranjevalcem in nato v aluminijasto folijo za deset minut, kar dvigne lak Shellac z nohtov, nato pa se ga lahko nežno potisne z nohta s posebno leseno paličico.

Kateri je boljši: Shellac ali gel?

To je odvisno od nekaj dejavnikov, na primer, kako pogosto želiš obiskati salon in ali so tvoji nohti že v osnovi tanjši in bolj krhki. Gel manikura zagotovo traja dlje in če ti je všeč zelo sijoči izgled, potem je to to. Vendar pa je postopek odstranjevanja Shellac-a z nohtov veliko bolj nežen, kar omogoča lažje in hitrejše spreminjanje odtenkov. Kakorkoli že, imela boš manikuro, ki traja veliko dlje od klasičnega laka. Samo ne pozabi na olje za obnohtno kožico.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry