Si se odločila za čiščenje garderobne omare? Tega se znebi najprej!

Ne glede na to ali bi rada naredila prostor za nova oblačila ali pa čutiš potrebo po organizaciji, je začetek ali konec leta idealen čas za čiščenje omare. Konec koncev boš imela kar nekaj prostih dni. Ampak, kje sploh začeti? Katera oblačila bi morala najprej zavreči? Vse izveš v nadaljevanju in obljubimo ti, da se boš po tej čistki počutila veliko bolje in bolj svobodno!

1. Zelo ponošen plašč

Obožuješ ta plašč – tako zelo, da je že začel razpadati. Morda se je težko posloviti od starega, dobrega kolega, ampak verjemi nam, veliko bolje ti bo brez njega. Šivanje gumbov in lukenj zahteva veliko preveč truda in časa, zato če to le ni bila neka gromozanska investicija, ki je vredna vsega tega, si raje omisli nov kvaliteten plašč še preden zapade prvi sneg.

2. Pižame z zbledenimi vzorci

V resnici lahko doma poležavaš v čemerkoli želiš, ampak ali ni vedno boljši občutek, če imaš na sebi nekaj svežega, živahnega in novega? Čim prej se znebi vseh ponošenih pižam, ker konec koncev nikoli ne veš, kdo vse te v resnici vidi v njih.

3. Čevlji, ki te vsakič ožulijo

Ignorirala si svoj notranji glas in kupila čevlje z ubijalsko peto, nato pa plačala najvišjo ceno z žulji, ki so trajali še cel mesec. Možno sicer je, da bi morala čevlje najprej malo shoditi, ampak če ti tudi po nekajkratnem nošenju povzročajo bolečine in žulje jim preprosto samo reci “adijo”!

4. Unikaten nakit, ki ga nikoli ne nosiš

Unikaten nakit se sprva zdi odlična izbira, potem pa počasi pozabiš na njega ali pa se zavozla in poškoduje. Preden ga pospraviš nazaj na svoje mesto, malo premisli ali ga imaš sploh še namen kdaj nositi. Konec koncev ne zavzame ravno malo prostora!

5. Bele superge, ki se jih ne da več očistiti

Niti detergent ali belilo ne more rešiti tvojih nekoč snežno belih superg. Madežev resnično nikakor ne moreš odstraniti? Investiraj v nov par belih superg.

6. Torba, ki si jo (ponesreči) strgala

En dan si v torbo pospravila malo preveč stvari in – ups – stvarca se je na žalost strgala. Če si zanjo odštela kar nekaj evrov, potem jo odnesi na popravilo. V nasprotnem primeru pa je čas, da jo zavržeš in kupiš novo.

7. Majica/obleka/hlače, ki ti niso čisto prav

Meseci (ali celo leta) so že minili, odkar si odnesla to oblačilo k šivilji in še vedno nedotaknjeno visi v omaru. Namesto, da gre v nič, ga raje podari naprej ali pa prodaj.

8. Nedrček, ki ga nosiš že leta

Po konstantnem večletnem nošenju se nedrčki ponavadi raztegnejo in izgubijo obliko, kar lahko vpliva na to, kako oblačila, ki jih oblečeš po vrhu, potem izgledajo na tebi. Investiraj v novo spodnje perilo in ne pozabi eno in edino pravilo: nedrčkov nikoli ne suši v sušinem stroju.

9. Tisto oblačilo, ki ga hraniš za posebno priložnost

Dober občutek je, ko veš, da imaš v omari oblačilo za naslednjo poroko ali zabavo, ampak če si oseba, ki si za posebne priložnosti običajno kupi nova oblačila, zakaj bi potem v omari sploh hranila staro obleko?

10. Tvoja maturantska obleka

Maturantska obleka ima sentimentalno vrednost za mnoge ljudi, ampak resnici na ljubo, nikoli je ne boš več oblekla in niti je ne bodo (predvidevamo) tvoji otroci (si ti nosila mamino maturantsko obleko?). Obstaja mnogo maturantk, ki si ne morejo privoščiti dragih novih oblek in bi z veseljem nosile tvojo. Podari naprej ali prodaj!