Si želiš pospešiti metabolizem? Začni dodajati 2 živili v svojo večerjo

Čeprav se pospešeni metabolizem in zdravo hujšanje ne moreta zgoditi kar čez noč, pa lahko z rednim uživanjem zdravih živil za črevesje v zelo kratkem času izboljšamo svojo energijo, razpoloženje in splošno dobro počutje.

Če si želiš začeti jesti bolj zdravo in hkrati tudi izgubiti kakšen kilogram, potem imamo zate dve enostavni ideji – dve živili, ki spodbujata boljšo prebavo in lahko zelo pomagata pri tvoji poti do zdravja.

Polnozrnate žitarice

Ko pripravljaš zdravo večerjo, je eden od zanesljivih načinov, da svojemu obroku dodaš več vlaknin in beljakovin ta, da za glavno sestavino izbereš polnozrnata žita, ki so lahko v svoji prvotni obliki – ajda, kvinoja, proso, ješprenj, kamut, neoluščeni rjavi riž, črni riž itd., ali pa testenine, narejene iz moke polnozrnatih živil – testenine iz leče, graha, čičerike itd. Polnozrnate žitarice vsebujejo kombinacijo topnih vlaknin, ki privlačijo vodo, in netopnih vlaknin, ki pomagajo pri gibljivosti črevesja in rednemu odvajanju.

Zelena listnata zelenjava

Zelena listnata zelenjava, kot je špinača, je polna hranil za hujšanje in pospeševanje metabolizma in jo je mogoče enostavno dodati številnim receptom. Ne glede na to, ali hrepeniš po testeninah, rižu ali solati, bo vključitev več listnate zelenjave v tvojo večerjo vedno poskrbela, ko bo tvoja jed bolj zdrava.

Ko se ta hranila segrejejo z vodo, postanejo aktivna na tak način, da jih telo lažje absorbira. To nam omogoča, da zaužijemo hujšanju prijazna hranila, kot so vitamini K, E in vlaknine, medtem ko uživamo obrok z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in veliko hranil.