Sladko valentinovo: Čokoladni jagodni srčki
S čokolado obliti jagodni srčki so kot nalašč za sladkanje na valentinovo. Preprosto jih je narediti, zaradi kombinacije čokolade in jagod pa so tudi noro okusni. Preseneti svojega dragega (ali pa kogarkoli, ki ti ogromno pomeni) s tem slastnim valentinovim prigrizkom.
Čokoladni jagodni srčki
Sestavine:
- sveže jagode
- čokolada (bela, mlečna, temna ali jedilna) ali nutella (zdrav recept najdeš tukaj)
- zobotrebci
- okras
Postopek:
1. Jagodam odreži stran zeleni zgornji del in jih bo dolžini prereži na pol.
2. Polovici jagode položi skupaj, da ustvariš srček in ju fiksiraj tako, da skozi potisneš zobotrebec.
3. Čokolado stopi nad vodno kopeljo in ji vmešaj malo masla ali kokosovega olja, da bo bolj gladke teksture, saj jo boš lažje razporedila po jagodah.
4. Srčke jagod namaži s čokolado najprej po spodnji strani in jih polagaj na mrežo z zgornjo stranjo obrnjeno navzdol.
5. Počakaj, da se čokolada popolnoma strdi. Nato izvleci zobotrebec in premaži s čokolado še zgornji del jagodnega srčka.
6. Če boš srčke okrasila s suhimi oraski, kot so mrvice, perlice, srčki, potem jih moraš posuti zdaj, ko čokolada še ni strjena. V nasprotnem primeru pa počakaj, da se tudi čokolada na zgornji strani popolnoma strdi.
7. Zdaj je čas za okraševanje s tekočimi dodatki. Lahko stopiš čokolado druge barve in z njo narediš vzorec ali pa uporabiš jedilne barve v tubi za okraševanje.
Želimo ti zaljubljeno in sladko valentinovo! ❤️