Domov » Prehrana & Recepti » Slastni recept: Presna čokoladno-karamelna pita

Slastni recept: Presna čokoladno-karamelna pita

Prehrana & ReceptiRecepti
Slastni recept: Presna čokoladno-karamelna pita
📷 Becomingness

Imaš rada čokolado? Kaj pa karamelo? Združi obe sestavini v zdravi obliki in dobila boš slastno pito brez slabe vesti, za katero ti tudi ni treba vklapljati pečice.

Presna čokoladno-karamelna pita

Sestavine:
Za podlogo:

  • 1 skodelica makadamija oreščkov; namočenih v vodi vsaj 2 uri
  • 12 medjool datljev; izkoščičenih
  • 1/2 čajne žličke soli

Za karamelno plast:

  • 1 1/2 skodelice makadamija oreščkov; namočenih v vodi vsaj 2 uri (vsaj 4 ure pa za gladko karamelo)
  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • 3/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije

Čokoladna plast:

  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 3 jedilne žlice javorjevega sirupa
  • 1/3 skodelice presnega kakava v prahu
  • 1 skodelice kokosove smetane
  • 2 čajni žlički ekstrakta vanilije

(Becomingness)

Priprava:

1. Za podlogo: V blender ali multipraktik stresi odcejene makadamija oreščke, datlje in sol ter miksaj toliko časa, da se oreščki zdrobijo, masa pa postane lepljiva.
2. Maso stresi v okrogel pekač premera 20 cm, enakomerno razporedi in pritisni ob dno.
3. Dobro speri blender/multipraktik.
4. Za karamelno plast: V manjši posodici na nizki temperaturi stopi kokosovo olje, dodaj javorjev sirup in premešaj z metlico.
5. Vse sestavine daj v blender in na visoki hitrosti miksaj toliko časa, da nastane gladka krema.
6. Maso prelij preko podloge, površino zgladi s spatulo in postavi v zamrzovalnik za 6 minut.
7. Za čokoladno plast: V manjši posodici na nizki temperaturi stopi kokosovo olje. Odstavi z ognja in s pomočjo metlice vmešaj javorjev sirup.
8. Dodaj kakav v prahu in dobro premešaj.
9. Dodaj kokosovo smetano in ekstrakt vanilije ter ponovno dobro premešaj.
10. Maso prelij preko karamelne plasti in postavi v zamrzovalnik za najmanj 2 uri.
11. Pito hrani v zamrzovalniku, ven pa jo vzemi 30 minut pred serviranjem.