Slastno in zdravo: Korenčkovi polpeti
Korenčkove polpete lahko uživaš samostojno s solato ali pa jih postrežeš kot prilogo.
Korenčkovi polpeti
Sestavine:
- 2 veliki jajci
- sol
- poper
- 3 velike korenje
- 1/4 skodelice krušnih drobtin
- 3 šalotke; na tanko narezane
- 1 skodelica svežega koriandra
- 2 jedilni žlici svežega limetinega soka
- 3 jedilne žlice olivnega olja
- 60 g feta sira; zdrobljenega
- zelena solata; za serviranje
Priprava:
1. V veliki skledi stepi jajca s 1/2 čajne žličke soli in 1/2 čajne žličke popra.
2. V multipraktiku s primernim nastavkom na grobo naribaj korenje. Dodaj ga v posodo z jajci in premešaj. Nato vmešaj še drobtine, 2 šalotki in koriander.
3. V manjši posodici zmešaj limetin sok, 1 jedilno žlico olja in preostalo šalotko.
4. Ponev segrej na srednje močnem ognju in dodaj 1 jedilno žlico olja. Iz šestih jedlnih žlic mase speci en polpet – na vsaki strani po 3 minute do zlato-rjave barve. Postopek ponavljaj dokler ne zmanjka mase in po potrebi dodaj še malo olja v ponev.
5. V limetino-šalotkino mešanico nežno vmešaj še feta sir. Postrezi s korenčkovimi polpeti in po želji z zeleno solato.